top of page

Helpen om mensen veiliger, langer en duurzamer zelfstandig te kunnen wonen en leven

'Mensen vragen ons omdat ze het zelf niet meer kunnen'

We spraken een vrijwilliger die hele verhalen aan ons vertelde. Hij was arts en chirurg geweest en met pensioen. Mooi dat hij anderen weer kon helpen.

We gingen twee dagen mee met vrijwilligers op klus en hielden interviews met het bestuur. Wat een bevlogenheid en passie.

Niet alleen een klus doen maar gelijk een sociaal praatje, een kop koffie en advies over veiligheid.

Een helpende hand in en om het huis. Een fantastisch initiatief dat al 30 jaar loopt. Langzaam een verandering van alleen de technische klus naar een sociale interventie. De buurt erbij betrekken zagen wij vandaag met eigen ogen. Mensen blij maken en er zelf ook goed door voelen. Niet alleen degene die de klus aanvraagt maar tevens goed voor de vrijwilliger. Hier in Amstelveen kan een voorbeeld zijn hoe je elkaar kunt helpen en waar een gemeente, woningstichting blij mee zijn. Uiteindelijk verhoog je het welzijn voor velen.

Een signaalfunctie doordat je op een laagdrempelige manier in huis komt. Vervuiling, verwaarlozing en zelfs gevaarlijke situaties door dementie worden sneller herkent.


Morgen nog een evaluatie en op naar een mooie film die eind van de maand gepresenteerd kan worden.


Wij worden hier helemaal gelukkig van en voelen de energie. Mooie interviews met prachtige mensen.


65 weergaven3 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

3 Comments


Unknown member
Jun 11

Dat dit allemaal zo mogelijk mag zijn verbaas me er over , zo zou het overal moeten zijn moeten zijn. Zie hier het tegenovergestelde, dat enorm teruggetrokken zijn en niets met een ander te maken willen hebben.

Dat spontaner zijn en openstaan voor hulp is hier een geheel onbekend fenomeen. Ik heb het vaker gezegd hou van spontane mensen, mensen waar je geen kant mee uit kunt is moeilijk en zo stijf als een blok beton daar verander je niets aan.

Like

Unknown member
Jun 11

Fijn dat dit zo kan en ook nog goed loopt.Zou overal kunnen denk ik.

En helpen doet je zelf ook goed.

Mensen hebben elkaar nodig

Helaas weer thuis,want al die regen word je niet blij van.Like
Unknown member
Jun 11
Replying to

Mooie foto, het heeft met dat mooie water van doen maar zo is het nog mooi om te zien.

Like
bottom of page