top of page

Godmorgon, lagom

"Niet teveel, niet te weinig"


Het is zes uur. Ik ben vroeg wakker want de nachten zijn hier kort. Het wordt al vrijwel niet meer donker. Om 4.00u begint het alweer licht te worden. Al dagen hebben we prachtig weer. Een straal bauwe lucht, geen wind en een heerlijke temperatuur. Een koekoek begint te roepen en een grote roofvogel is op zoek naar slangen.

Gisteren kroop er een adder over het pad.

De stilte is intens en de natuur indrukwekkend. Kaffe och te zetten met een potje op het zelfgemaakte vuur buiten en water uit de bron blijft bijzonder. Het gevoel zelfvoorzienend bezig te zijn. Je mag er wel een uur voor uittrekken. Tijd wordt hier onbelangrijk. We hebben weer prachtige Zweedse kunststukken gescoord. We hebben prachtige ideeën met kunst voor de tuin bij ons Talanghuset. We zoeken nog zeer grote beelden van Zweedse beroemde beeldhouwers.

Ik zit stil en laat het allemaal over mij heen komen.

Ik voel mij gelukkig. Ik merk dat ik hier in Zweden weinig nodig heb. Alleen het al zitten en staren naar het vuur is genoeg. Voor iedereen is dit haalbaar.


Ik zie ons gisteravond tegen 22.00 nog zitten op dezelfde plek. We bakten pannenkoeken en de zon ging onder. Boven de bossen kleurde het rood. Een stralend gezicht van Grietje. Een prachtige lieve vrouw waar mijn hart sneller van gaat kloppen.


Grietje heeft een nieuw Talent gevonden. Het opknappen van oude kastjes. Het worden juweeltjes en zeer bijzonder. Een kastje uit 1932 krijgt een nieuw leven. De naam van de maker staat op de lade.

Ik ga verder met het restaureren van de oude schuur. Vannacht heeft de DS daar een schuilplaats in gevonden. Het is nog niet klaar en vandaag er weer verder mee. Gigantische stenen kom ik tegen op de vloer

Waarschijnlijk ga ik dynamit gebruiken om het te verwijderen. Helaas zal dit in Nederland te horen zijn. Ik hoop er mooie schatten te vinden.

Wil jij zo wakker worden en bij het vuur zitten. Luisteren naar de stilte en genieten. In augustus hebben we nog een plekje voor een week.


Een bra dag


Hejdå

91 weergaven13 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

13 Comments


Unknown member
May 22

Klopt,Singraven ook wel eens geweest.Ook prachtig om in de omgeving te fietsen daar.

Ik vind in elke provincie hele mooie plekken.Drenthe en Achterhoek,Twente hebben lichte voorkeur. Maar er gaat niets boven Groningen zeggen ze en ook daar mooie dorpjes met rust en ruimte.

Like
Unknown member
May 22
Replying to

Absoluut.

Like

Unknown member
May 22

De natuur is mooi en grillig , vooral hier, plaatselijk veel regen ongeveer zo'n 20mm globaal en uitschieters naar 30 mm. Het Friese Buitenpost stond maandagmiddag/avond geheel blank zelfs tot in de supermarkt. Maar ook in Noors Groningen was het raak op plaatsen, veel schade aan landbouwgewassen. Regenhoeveelheden tussen de 50 en 90mm in heel korte tijd is wel heel veel. Eerder is dat in de jaren 70 gebeurd dus nu weer eens. Dat was toen ook dezelfde hoeveelheid in een half uur, dus niet ongebruikelijk dat het kan gebeuren.

Like

Unknown member
May 22

Wat rust en natuur met de mens doet. Gister veel regen en hoogwaterstanden, het is scheef verdeeld in de wereld, ergens tekorten tegenover teveel elders. Lekker basic bezig zijn, een luxe in het leven. Het komt mij voor dat je toch wel financieel onafhankelijk moet zijn om zo te leven., dit is onze groene binnenwereld, ook rustig en vogels duiken in het boompje om daarna, water en wat voer te vinden. Geritsel in de klimop om insecten te vinden. Enz.

ha en bra dag var du än är


Like
Unknown member
May 22
Replying to

Prachtig plek, als je naar buiten kijkt is dat al goed genieten, dan ben je ook in de natuur, dan dicht bij huis.

Like

Unknown member
May 22

Klinkt geweldig.

Ik gisteren in de achterhoek geweest en flinke rit door de buitengebieden gemaakt met prachtige namen zoals Huppel,Henxel,Ratum,Miste,Woold etc.Heb er 10 jaar gewoond ook.

De rust en alles is heel fijn.

Geniet van jullie prachtige plek.


Like
Unknown member
May 22
Replying to

Prachtig gebied, mooie natuur, om echt goed van te genieten. Als ik de watermolen zie moet ik aan Denekamp denken aan de Dinkel bij Singraven, een vergelijkbare watermolen. Tja , de Achterhoek is nog mooier dan Drenthe, of is een stukje Achterhoek gelijk aan Drenthe?

Like
bottom of page