top of page

Gelukkig voelen in Twello


Slapen onder de Ginkgo Biloba. Dit hadden Grietje en ik nooit durven dromen. Grietje zat in de tent en bleef staren naar de blaadjes van 'onze' boom. Een gelukzalige glimlach over haar gezicht en ze was even niet te bereiken. Zoveel indrukken vandaag waren eigenlijk niet meer te bevatten. Mijn gedachten gingen terug naar de ochtend. We begonnen in Oud Zevenaar bij de Sint-Martinuskerk en dit was al zo bijzonder. Het huidige laatgotische kerkgebouw dateert uit 1300-1350.


Vroeger was Oud Zevenaar een bedevaartsplaats. Er schijnen veel wonderen te zijn geschied bij het beeldje onze Lieve Vrouw , dat in 1440 in de kerk geplaatst werd en is in 1975 gestolen. Ik zag Grietje al rond kijken op zoek naar sporen. Het werken bij de politie als rechercheur kwam hier goed van pas.


Ik keek naar de boom en voelde mij net als Grietje gelukkig. Stiekum dacht ik aan ons bezoekje tussendoor aan de Gallery in Brummen.Een wonder was daar al geschied. De eigenaar Nico ontving ons 1e JGMagazine en wilde direct meewerken en gaf ons een ongelofelijke donatie. We waren hier al eerder geweest en een prachtige zaak met mooie indrukwekkende oldtimers. Een walhalla voor Grietje en mij als oldtimerliefhebbers. Toch hoopte ik op nog een klein wondertje. Ik zag mij al rijden in een Maseratie 3500GT lichblauw. Wellicht zou de heilige Martinus mij gunstig gestemd zijn. Een geluksboom of liefdesboom zou mij natuurlijk hierbij helpen.


Ik voelde een kus op mijn wang en hoorde Grietje zeggen dat we verwacht werden aan tafel in het huis. Mijn droom was direct over en weer in de realiteit. Een verlangen mag lekker verlangen blijven. Ik zag de prachtige boom en voelde de rust die er op deze plek was. Ik zag mensen tevreden rond het huis en in de tuin lopen. Een paar kippen liepen te scharrelen en een poes liep regelmatig om de tent en was nieuwsgierig. Onze boom bracht echt geluk. Een glimlach op het gezicht van Grietje deed mij die hele klassieker vergeten.


Enkele weken geleden reageerde José Driessen, locatieleidinggevende bij Wonen bij September op onze blog over de Ginkgo Biloba.Zij gaf toen aan dat er op het landgoed het Hunderen zo'n boom stond en dat zij er nu sinds 6 jaar zaten met de zorgorganisatie 'Wonen bij september'. José nodigde ons uit om op de koffie te komen. Het werd een nacht en een dag met een klein tentje en de DS.

Een bijzondere plek met mooie mensen. We kwamen in de middag en werden groots onthaald. Een rondleiding door het indrukwekkende gebouw. We zagen vriendelijke en gelukkige bewoners en gepassioneerde zorgverleners.

We werden verrast met een heerlijk diner met de mensen die er woonde.Het slapen onder onze geluksboom natuurlijk fantastisch en kregen een mand voor heerlijke dingen toen we wakker werden. Een picknick in de tuin voor het tentje.

Koffie met de bewoners en hadden hoorde bijzondere verhalen. De schatkist van geluk werd aangevuld met mooie wensen.


We bedanken José met haar team voor deze ontzettende gastvrijheid. We zagen tevreden en gelukkige bewoners en hadden mooie gespreken. Dit is een mooi voorbeeld van zorg.

Dit verhaal gaat zeker terug komen in ons volgend JGMagazine!


250 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page