top of page

Geluk zit in de kleine dingen


Tentje, gaspitje, landkaart, luchtbedden, zaklamp, kaarsjes en een oude DS, pannetjes...


Terug naar de jaren 60-70. Geluk was heel gewoon!


De weg vinden op een oude autokaart van Nederland is niet zo eenvoudig.

Grietje en ik zijn op ontdekkingsreis en komen van alles tegen.


Begonnen in Veldhoven via Oostelbeers, Nuland, Beneden Leeuwen donderdag en uiteindelijk vandaag, zaterdag in de Betuwe bij Tiel.


Getob op de grond zonder tafeltje een klein pannetje en maar 1 pitje. Gras en mieren in een beker. Toilet 5 minuten lopen. Een pijnlijke rug van de harde grond.Brood van de molen in Oerle waar het op traditionele wijze gebakken werd. Kersen langs de weg, Tomaten en sla van de boerderijwinkel. Aan mensen onderweg vragen naar de weg omdat de straten niet op de autokaart staan.


Hoe wisten we vroeger waar een camping, een restaurant of een hotel zat?


Het was vaak een groot avontuur om op reis te gaan.


Afgelopen dagen dat geluksgevoel weer gevoeld. De telefoon gisteren uit en in gesprek met elkaar. Wat hebben we gelachen en genoten. We maakte mensen blij door ze aan te spreken en een "jij bent mooi kaart" te geven.


We brachten ons Magazine bij verschillende zorginstellingen.


Vroeger was het niet allemaal beter maar toch is de hang naar basic, naar het menselijk contact. Het uitzetten van de telefoon en computer. We spreken over menswaardige zorg en de mens weer zien. Toch is het dubbel want ik gebruik nu de telefoon en plaats het om dit met u te delen.


En toch verlang ik meer naar de natuur(Zweden is een droom) en minder op de telefoon. Terug naar de basis waar het echt om gaat.


U ook?


81 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page