top of page

Geluk door een vuurtje


Björn en Edith, onze Zweedse lieve buren kwamen langs in hetTalanghuset met glazen en een klein flesje champagne in een mandje om te proosten op ons bröllop (huwelijk).

Twee fantastische mensen die aangeven wel vaker te willen komen voor een kopje kaffe, te of een heerlijke kaka uit de oven van de vedspis.

De kaffe in het espressopotje met water uit de bron stond heerlijk te pruttelen. Het vuurtje erin maakte een knetterend geluid. Het maakt ons gelukkig om terug te gaan naar de basis. Met eenvoudige middelen jezelf zien te redden. Het geeft warmte en in de beleving extra smaak aan het eten en drinken. In de 17 e eeuw gebruikten alleen welgestelden in Zweden een vedspis. Misschien was dit toch het vakantieverblijf van de koning😁.

Een heerlijk behaaglijke warmte en een magnifiek uitzicht op besneeuwde heuvels. De lente was nu niet ver meer weg.

Ons Talanghuset gaat steeds meer vorm krijgen. We komen bijzondere dingen tegen bij het slopen van oude voorzetwanden.

Onze 1e gast voor de Talangweek in juli heeft zich aangemeld. Het gaat een bijzondere en exclusieve week worden voor haar om nooit meer te vergeten. De DS halen we dit weekend van stal. Zij gaat een grote rol spelen.

Gisteren zijn we op een marktje geweest ter gelegenheid van de opening van het glascafé(ijscafé) in Lysvik.

Heerlijke streekproducten die we in ons Talanghuset gaan gebruiken.

We proberen zoveel mogelijk in het Zweeds te praten. Lukt het niet dan gaan de mensen vanzelf over in het Engels.

De sneeuwpop geeft het op. We zijn toe aan de vår(lente)


Mocht je nieuwsgierig zijn naar onze exclusieve Talangweek vraag de informatie aan. Persoonlijke begeleiding staat hierbij bovenaan. Werken aan je talent in een schitterende omgeving met aardige lieve mensen.


Maak er een mooie en gelukkige pasen🌼van.Hejdå


283 weergaven15 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

15 commentaires


Membre inconnu
03 avr.

Weer een mooi stuk over het inzicht van de Zweedse levensstijl! 😃👍 Ik zou best graag aan het vuur 🔥 zitten om behaaglijk van de warmte te genieten en er van te leven. Niets gaat boven een sneetje 🔪 broodje 🍞 met gebakken ei 🍳en een kopje zwarte koffie ☕️! 😊 De rijkdom zit in de eenvoud zelve. 😍♥️


Geniet maar eerst van goed ontbijt en dan kun je de hele dag lekker verder. Ja, de Koning Winter is nu weer naar het Noorden vertrokken en komt voor zeker een half jaar niet terug - maar ik kan hem best missen als kiespijn, hoor!


Heerlijk als de zon opkomt met de strakblauwe lucht om je heen. Je voelt meteen al…


J'aime

Membre inconnu
30 mars

Graag wens ik iedereen een heel fijn paasweekend.

Rustig zal het hier door de komst van de Vlaamse tak met de 2 kleinkinderen van ruim 4 en 7 niet zijn. Maar wel heel hyggelig en daar gaat het toch om.

Derde paasdag kunnen bomma en bompa weer bijkomen 🐣🐣

J'aime
Membre inconnu
30 mars
En réponse à

Veel plezier

J'aime

Membre inconnu
30 mars

Het is nog elk jaar dat paasvuur afsteken, die mooie bulten met hout , tja als ik nog ga, ga ik naar de kids , daar is een mooie bult gebouwd, vlak bij die mooie stad. Die gaat de tweede paasdag in de brand. Altijd leuk om daar bij te zijn, het is een grote brandstapel, dus een groot vuurtje. Maar goed dat er geen bomen omheen staan.

J'aime

Membre inconnu
30 mars

Mooi om alles zo te zien, ja begin van het voorjaar. Maar als je aan het breken bent en verbouwen blijf je leuke bijzonderheden tegen komen. Zo ben ik ooit provinciale munten tegengekomen van de kerstvloed aan de waddenkust, dijkdoorbraak van 1717. Tot ver het land in, in de provincie Groningen. Waar ooit een gebouw stond ben ik de munten nog gevonden.

Maak er fijne paasdagen van, misschien is paaseieren verstoppen misschien een leuk idee. Dan is er zeker iets extra leuks te doen.

J'aime

Membre inconnu
30 mars

Fijne paasdagen🥰

J'aime
Membre inconnu
31 mars
En réponse à

Fijne paasdagen gewenst.

J'aime
bottom of page