top of page

Floris V, DS en Zorg

Bijgewerkt op: 12 mei 2022


Nog 4 dagen en dan starten wij weer met onze Floris V route. Van de Dam in Amsterdam tot Bergen op Zoom.

Vorig jaar in november wilde wij deze route al rijden echter toen kregen wij de DS onmogelijk aan de praat en was er ziekte in de woonzorgvoorzieningen.Een nieuwe uitdaging als zorgondernemer ligt te wachten. Samen met Grietje (Grace) van der Heide 🌻 de ontdekkingsreis ' in de sporen van Floris V van Holland, zijn zoon JAN en Margaretha (Griet(je) parel). Floris V stond aan de basis van de groei van Amsterdam tot de belangrijkste handelsstad van Holland. Hij verleende op 27 oktober 1275 een tolprivilege aan de enkele honderden bewoners van 'Amestelledamme' ofwel de bewoners bij de dam in de Amstel. Op 27 oktober 1975 werd gevierd als de 700e verjaardag van Amsterdam.


Wij starten 18 april op deze belangrijke plek de Dam in Amsterdam.


Onderweg slapen wij in woonzorghuizen(zorginstellingen) en spreken mooie mensen onderweg. Mensen mogen een wens of een droom invullen en deponeren in de schatkist van geluk. De 1e slaapplaats is er al in Muiden bij 'wonen bij september' Een prachtig huis waar mensgerichte zorg wordt geleverd.Floris V was wereldberoemd in Muiden en Muiderberg. Hij werd namelijk leenheer van het gebied waar deze plaatsten liggen. Floris V kreeg de bijnaam 'Der keerlen God' : voor de kerels was hij als een god, omdat hij het opnam voor de boeren , het gewone volk. Van de lagere adel nam hij echter veel privileges af. Bij deze groep was hij daarom een stuk minder populair. Uiteindelijk werd Floris V 'door de edelen' vermoord.


Op onze reis zoeken wij de bekende plaatsen op waar Floris V is geweest. Zo werd hij waarschijnlijk in opdracht van #gijsbrechtvanamstel vermoord door Naardingers die in het #korenveld zich hadden verstopt.


We kijken uit om de mooie voorbeelden in de zorg te ontmoeten. De godin van de weg is bijna niet meer te temmen. Het oude brik wil er nu al vandoor. Nog even geduld mijn trouwe blik.36 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Unknown member
Apr 14, 2022

Ik wens jullie een hele goede, fijne en vooral ook veilige reis toe....... Geniet vd momenten....... En laat de schatkist zich maar vullen met mooie wensen.......🙏🙏

Like
bottom of page