top of page

Een fantastische artist en geweldige vrouw

Grietje van der Heide, een verhalenverteller, kunstenares, mystica, strijdster en een ongetemde natuurvrouw die zoveel levensenergie overdraagt waarmee zij mensen helpt.


Een vrouw die de liefde heeft uitgevonden. Een vrouw met zoveel talenten en eerbied heeft voor de natuur. Daar haalt zij haar kracht uit.

Zij gaat uit van het zelfhelend vermogen van het lichaam. Daar ligt ieders kracht en zij helpt daarbij.


Een ondernemer wilde zijn maar alles geeft zij weg zonder er iets terug voor te verlangen. Winst maken is haar niet toevertrouwd.


Een mooie vrouw met een grootse schoonheid die nu zes weken met mij getrouwd is. De wittebroodsweken zijn voorbij maar de droom gaat voort. Mijn tweelingziel heb ik gevonden. Zij is de vrouw die mij levensenergie geeft en mij onvoorwaardelijk steunt en ziet. Zij geloof in mij en ik in haar. Een vrouw die mijn humor begrijpt en zo het theater in kan. Eens staan wij op de oude planken.


In Zweden hebben wij ons thuis gevonden. Nog zijn wij te druk De drukte, gehaastheid, stress uit Nederland voelen wij in ons lichaam en neemt steeds meer af en vloeit weg in de oude sneeuwresten. Wat een prachtige mensen komen wij hier tegen. De rust brengen zij op ons over en wij leren hiermee om te gaan. De kraanvogels laten horen dat we welkom zijn. Elanden maken een vreugde dans.


Gunnar, de buurman nam ons gisteren uit eten in Thorsby. Een restaurant bij de Skidtunnel. Ongelofelijk lief voor een man die veelal op zichzelf is.

In zijn mooie oude Volvo nam hij ons mee over de grindwegen die aangetast waren door vorst en sneeuw. Een schitterend landschap met sneeuw die aan het smelten was.

Een heerlijke maaltijd sloten we af met thee, koffie en een kaka in de vorm van een hart.

Mensen in Zweden houden van sfeervolle rituelen en zijn heel warm in het contact. Geen gordijnen maar overal voor elk raam een romantisch lampje.


Vandaag gaan wij weer verder met ons huisje. Het wordt een centrum voor kunst,

verbinding en ontmoeting.

De inrichting gaat steeds meer vorm krijgen en oude elementen halen we terug.

Een oude houten wand kwam onder vele bijzondere lagen behang en zachtbord weer tevoorschijn.

We vonden een oud schilderij en verwachten dat dit de barnfind van het jaar wordt.

Wij denken dat dit een schilderij is van de bekende William Singer die een tijdje in Skandinavia een huisje bezat. Hij vertoefde daar regelmatig en schilderde topstukken als zijn vrouw in hun villa De Wilde Zwanen in Laren gasten ontving en een indrukwekkende hoeveelheid schilderijen verzamelden. Het deel waar wij zitten wordt niet voor niets 't Gooi van Värmland genoemd. Zou dit zijn stuga zijn geweest?

Gisteren was het complimentendag maar voor mij is dat iedere dag. Een groot compliment aan Grietje wat zij allemaal voor elkaar heeft gekregen en nog gaat doen hier in het mooie Zweden.


Een bijzondere unieke vrouw waar ik respect voor heb, een vrouw met een missie en een 💛 van goud.


156 weergaven11 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

11 comentarios


Miembro desconocido
05 mar

Het is fijn samen te zijn, zeker op een afgelegen gebied waar er maar een paar mensen wonen! ‘Back to the basics’ is ook iets waar veel mensen zoals jij/jullie en ik behoefte aan hebben, maar het is helaas niet altijd mogelijk - zeker met het het Internet 🛜, de WiFi, de WhatsApp, de Facebook en de LinkedIn in de constante aanwezigheid van de mobiele telefoon 📱!


Kom ik eindelijk thuis na de hele dag uit of druk geweest te zijn en denk ik 😊💭gelijk van een koud biertje 🍺😉 te gaan genieten, zie ik steeds al die berichten op mijn mobiele telefoon buzzen 📧 📲 en verschijnen waar nodig aandacht gevestigd moet worden… 😮‍💨 In gedachten zie ik mezelf…


Me gusta
Miembro desconocido
14 mar
Contestando a

Heel fijn dit te lezen en we begrijpen elkaar zeker ook goed hoor! 😊👍


Hopelijk is het leven in Zweden 🇸🇪 wat draaglijker dan de afgelopen wintermaanden? Hier in het Verenigde Koninkrijk 🇬🇧 gaat het zijn gangetje en het begint zeker wat warmer te worden en ik draag nu al mijn zomerjasje in plaats van de winterjas. Nog een paar weken te gaan en de lente is helemaal in aantocht, hoewel ik reeds een paar weken allemaal krokussen en narcissen om mij heen zie! Oh, ik kijk er zeker naar uit! 😍


Groetjes voor jullie allebei en natuurlijk ook liefs van mij!


👋😘

Me gusta

Miembro desconocido
02 mar

Dank je.Hebben vanaf november buiten gestaan en nu ontwaken ze weer. De vele regen deerde ze niet blijkbaar.

Me gusta

Miembro desconocido
02 mar

Hoor het al, complimenten dag van gisteren heeft er nog een schepje bovenop gedaan. Hartverwarmend om dit te horen. Maar als de winter aan het vertrekken is komt dat mooie voorjaar aanzetten en gaat de natuur te ontwaken , de bloemen bloeien, dieren krijgen hun jongen, de vogels gaan weer fluiten en niet te vergeten al die vogels die gaan broeden krijgen die kleintjes met hun hongerige snaveltjes. Midden in de natuur puur genieten en energie voor meer te doen.

Me gusta

Miembro desconocido
02 mar

Een schat in het kwadraat met complimenten "alles is al" en wordt nooit minder, blijven delen is de grootste gift van het leven 😍❤️

Me gusta

Miembro desconocido
02 mar

Wat een mooie ode aan je vrouw Jan. Lieffff.

En ondertussen nog een schat qua schilderij gevonden ook.Geweldig.Blijf dromen en ondertussen hard werken aan jullie huisjes.

Me gusta
Miembro desconocido
02 mar
Contestando a

Maar die mooie viooltjes maken het helemaal voorjaar Ans. Dat mag ook wel weer eens. Een prachtige foto.

Me gusta
bottom of page