top of page

Een ander leven in Zweden

Wil jij dit meemaken?


Wat zou mijn moeder dit mooi gevonden hebben


Dit was wat ik altijd droomde en als kind al wilde. Wonen dicht bij de natuur in het buitenland. Mijn moeder was een stadsmens maar kon de natuur heel erg waarderen en vaak sprak ik met haar over mijn wens. Als kind had ik heimwee als de vakantie in de bergen en bossen afgelopen was.

De lucht kleurde gisteravond al prachtig, geen blaadje hoorde je ritselen. Een halve maan en sterren tegen een donkerblauwe hemel. Een prachtige vrouw, Grietje naast mij en ik voelde ons geluk.


Vanmorgen was ik om 5.00 uur wakker en kon niet meer slapen. Het was al licht en ben eruit gegaan. Grietje lag heerlijk te slapen en behoorlijk moe geweest van de vorige dag.

Buiten waren de vogels duidelijk aanwezig en kreeg een drang om het dal in te lopen. De beek hoorbaar en wilde deze wel weer eens zien. Er was veel smeltwater bijgekomen van de strenge winter met veel sneeuw en hele dalen waren grote meren geworden. Onderweg kwamen er ganzen overvliegen en hoorde ik de kraanvogels roepen. Ik was een beetje op mijn hoede want de laatste keer,vorig jaar hadden Grietje en ik sporen gevonden van wolven en onze beer op de berg 🥺


Een aantal vogels is teruggekomen uit het zuiden maar twijfelen of ze blijven. Komende week gaat het weer vriezen in de nacht en op mijn tocht naar beneden het dal in kwam ik wat sneeuwbergen tegen.

De ski's en schaatsen liggen nog niet in het vet en wellicht kunnen we ze nog gebruiken.


Plotseling stond ik oog in oog met een Rhee en bleef roerloos stil staan.

Beneden in het dal liepen er nog drie en ik voelde mij een gelukkig mens. Het blijft wonderlijk om in een prachtige natuurlijke omgeving wild te zien. De natuur ademden een stilte uit die ongekend was. Het overvalt mij nog steeds hoe stil het buiten kan zijn. Het baardmos hing vol aan de bomen en de lucht zuiver.

Roerloos bleef ik stil staan en vergat te ademen. Wat een mooi schouwspel kreeg ik te zien en te horen.

Het filmpje maakt dit zicht-en hoorbaar.


Ik dacht aan ons mooie Talanghuset

en wilde de vedspis aanmaken om thee en koffie te zetten. Niet zomaar even een inductieplaat aan maar houtjes hakken en een vuurtje maken. Water halen in de bron en genieten. Buiten zie ik een specht aan de vetbol hangen voor ons raam.

Wil jij dit ook meemaken in het bijzondere Zweden en gelijk met je talent(en) aan de gang in een liefdevolle omgeving. Vraag dan de informatie aan via info@jangrietje.nl


Hejdå

131 weergaven10 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page