top of page

❤De jeugd is fantastisch🧡


Tot twee keer toe kreeg ik een spontane arm omhoog van kinderen die op weg waren vanmorgen naar school. Een dankbaar gebaar waar ik het koud van kreeg. Ik zag dat iedereen doorreed bij een oversteekplaats voor fietsers. Ze leken helemaal verbaasd en verrast dat ik ze liet oversteken.


'Onze jeugd' zou gedemotiveerd en lui zijn. Niets is minder waar en doen we ze tekort. Grietje en ik gaven les op middelbare scholen in Groningen en we zagen lef, veerkracht, creativiteit, humor, kwetsbaarheid en zorgzaamheid.

Bijna 95% van de 160 leerlingen van rond de 15 wilde later voor hun ouders zorgen als dit nodig zou zijn. Heel bijzonder en waar raken ze dit weer kwijt?

Afgelopen dinsdag bezochten we Mem. We hadden kleding gekocht en uitgezocht voor de trouwerij. Zij gaat het grote middelpunt zijn. Toen Mem ons zag begon ze helemaal te stralen.

Ze was die ochtend licht benauwd. Haar stemming opperbest. De zorg van Veld-Zicht houdt haar gezondheid goed in de gaten want wil natuurlijk dat zij de 19e in een topconditie is😊


We zoeken scholen waar we onze magazins kunnen verspreiden zodat jongeren zien dat er genoeg mooie voorbeelden zijn en dat zorg en welzijn hun nodig heeft.


Hejdå 💚


109 weergaven9 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zie de mens

bottom of page