top of page

❤De jeugd is fantastisch🧡


Tot twee keer toe kreeg ik een spontane arm omhoog van kinderen die op weg waren vanmorgen naar school. Een dankbaar gebaar waar ik het koud van kreeg. Ik zag dat iedereen doorreed bij een oversteekplaats voor fietsers. Ze leken helemaal verbaasd en verrast dat ik ze liet oversteken.


'Onze jeugd' zou gedemotiveerd en lui zijn. Niets is minder waar en doen we ze tekort. Grietje en ik gaven les op middelbare scholen in Groningen en we zagen lef, veerkracht, creativiteit, humor, kwetsbaarheid en zorgzaamheid.

Bijna 95% van de 160 leerlingen van rond de 15 wilde later voor hun ouders zorgen als dit nodig zou zijn. Heel bijzonder en waar raken ze dit weer kwijt?

Afgelopen dinsdag bezochten we Mem. We hadden kleding gekocht en uitgezocht voor de trouwerij. Zij gaat het grote middelpunt zijn. Toen Mem ons zag begon ze helemaal te stralen.

Ze was die ochtend licht benauwd. Haar stemming opperbest. De zorg van Veld-Zicht houdt haar gezondheid goed in de gaten want wil natuurlijk dat zij de 19e in een topconditie is😊


We zoeken scholen waar we onze magazins kunnen verspreiden zodat jongeren zien dat er genoeg mooie voorbeelden zijn en dat zorg en welzijn hun nodig heeft.


Hejdå 💚


110 weergaven9 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

9 Comments


Unknown member
Jan 13

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst en, belangrijker nog, goed voorbeeld geven, doet goed voorbeeld nemen!


Het zijn allemaal van die kleine dingen waar we elk een steentje bijdragen kunnen; doneren door middel van een aantal magazines bestellen, ze verspreiden en ze door anderen laten lezen. Actief op on-line zijn zoals Facebook, WhatsApp, Instagram, TikTok, LinkedIn en dergelijke zijn, onderwerpen posten, delen en becommentariëren. Mensen ontmoeten en mond-op-mond reclame maken.


Alle beetjes helpen!


Voor nu even aandacht op jullie twee zelf en neem de tijd hiervoor ook, want de 19de treedt met rasse schreden toe!


Houdoe! 👋😃♥️

Like

Unknown member
Jan 11

Dat de jeugd en jongeren soms best spontaan kunnen zijn maak ik ook regelmatig mee, het zijn die vakkenvullers die in de vroege avond alles gaan aanvullen in de dorpssupermarkt valt het me mee, vaak zijn ze me nu voor met groeten in woorden.

Like

Unknown member
Jan 11

Wat zit mem er fief bij, ze ziet er goed uit!

Like
Unknown member
Jan 11
Replying to

Sluit me helemaal aan bij jullie woorden. Als Mem jan en Grietje al ziet en begint te glunderen komt de 19 de helemaal goed. Ook die dikke knuffel van ons voor haar.

Like

Unknown member
Jan 11

Al gedacht aan scholen en roc's waar zorgopleidingen gegeven worden?Vast wel

En wellicht heb je iets aan de bedrijven contactdagen waar leerlingen match moeten zoeken met bedrijf of organisatie waar ze meer van willen weten.

Mogelijkheden genoeg denk ik.

En de jeugd is zo beroerd nog niet.Wordt altijd gegroet als ze passeren als ik aan de wandel of op de fiets ben.


Like
Unknown member
Jan 11
Replying to

Dank je wel.Rondje daar omheen is fijn rondje.

Like

Unknown member
Jan 11

Het beeld over de jeugd is afhankelijk van waar zij zich bevinden. In de grote (Rand-)steden is de mentaliteit anders dan elders in het land. Ook hier is er sprake van golfbeweging met de tijd. En zijn ze zich bewuster van de samenleving dan in de '50 jrn 🤗

Like
bottom of page