top of page

De Huiskamer voor mensenheugenis"We hebben wat voor jullie. Kom maar zo naar de grote huiskamer'

Grietje en ik liepen door de gang en hoorde een prachtige vrouwen en mannenstem en een piano. We waren helemaal verrast van het geluid. Dit hadden wij niet verwacht. Jan Neuman(vrijwilliger) en Els zaten samen op de piano. Jan hielp Els als het even niet wilde en kreeg zij steeds meer vertrouwen. Een bezoeker zat op de bank en luisterde. Een heerlijke huiselijke sfeer en mensen die gelukkig over kwamen. We zongen mee en genoten.


Twee maanden geleden maakte we al de afspraak met Marielle Bus om bij haar nieuwe project in Zevenaar te komen kijken.

Marielle heeft deze kleinschalige setting in huiselijke sfeer opgezet voor mensen met cognitieve problemen. De Huiskamer biedt verschillende activiteiten aan op het gebied van creativiteit, cultureel, groen & duurzaam en/of zinvolle, ontspannen tijdsinvulling. We liepen een dagje mee.

Met haar warme persoonlijkheid weet zij een prettige en veilige sfeer neer te zetten. Mede door twee gepassioneerde vrijwilligers.

Eerder was zij bestuurder van grote zorginstellingen. Wilde weer terug naar de basis en mensen direct kunnen helpen. Een prachtigs gedachte.


We dronken koffie met elkaar en vertelde onze verhalen en hoorde van de gasten hun talenten en wat hun hier bracht.


Een lunch met een heerlijke verse soep en broodmaaltijd waarbij er heerlijk gegeten werd. Hulp was er dichtbij. De lunch duurde bijna twee uur en we spraken over leuke maar tevens gevoelige onderwerpen. Mariëlle liet merken dat zij zich heel gelukkig voelde nu ze dit voor elkaar heeft gekregen. Haar toekomstplannen zijn prachtig.


Een deelneemster was gek op Janneman de #Membear Grietje mocht nog een gewone beer doneren en beloofde haar een beer. Ze was helemaal gelukkig.


Mariëlle je hebt iets bijzonders neergezet. Grietje en ik voelde ons gelijk helemaal thuis. Het is fantastisch wat je doet en je droom gaat uitkomen. Mocht je hulp nodig hebben dan zijn we er voor je


Een dagje om nooit meer te vergeten. We hebben er vrienden bij gekregen🍀🍀🍀

291 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page