top of page

De basis is de bodem van het vertrouwen en veiligheid


Koken op een haardvuur bij een kaarsje. Back to Basics. We missen Zweden😥


Alweer twee weken in Nederland en alles gaat weer vanzelf en het went snel. Het gas, de waterleiding, de kachel, het warme bad,

de winkel vlakbij, het toilet, de uitlaatgassen, ongeduldige automobilisten.


We proberen nog wel koud te douchen en de thermostaat komt niet hoger dan 19 graden. Dan vinden we het al te warm. Op de weg veroorzaken we files. We rijden 70 omdat we denken dat er een eland over kan steken. We zijn elke dag Zweeds aan het oefenen. We lezen dat het flink gesneeuwd heeft in onze omgeving.


We waren vanmiddag om onze brillen goed te stellen. De opticiën in Egmond aan Zee luisterde met interesse naar ons verhaal. Hij kreeg ook steeds meer last van de druk om hem heen. Hij had toevallig gisteren een film gezien over mensen die in Zweden een huisje hadden gekocht. Het intrigeerde hem. Hij was niet bekend met de schone lucht en het baardmos verhaal.

Hij gaf aan dat we misschien weer terug naar de basis moesten.Gisteren spraken we een locatie manager. We hadden het over de zorg van nu. Welzijn is zo belangrijk. Er was een tijd dat je niet de schouders om iemand mocht slaan. Afstand houden was professioneel. We zijn erachter gekomen dat juist die nabijheid zo belangrijk is. Juist die 'gewone' dingen maken mensen pas gelukkig.


Terug naar de basis en eenvoud! Kunnen we dat eigenlijk nog wel.De mensen die we spreken vinden het prachtig om te horen en zijn geïnteresseerd. Soms voelen we ons heel zweverig met ons back to Basics verhaal. Toch zet het ons aan het denken.


43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zure regen

Commenti


bottom of page