top of page

Ben ik depressief


"ik heb nergens zin in en ik heb geen inspiratie meer"


Gisteravond zijn we in Drenthe aangekomen na een lange maar mooie rit uit Zweden.

Dikke ijsplakkaten op de Deense hoofdwegen waardoor we soms stapvoets moesten rijden. Mooie winterlandschappen onderweg en een temperatuur die steeds hoger wordt.
Vanmorgen geen water ophalen uit de bron onder aan de berg maar gewoon uit de kraan. Geen prachtig landschap met sneeuw en ijs en zon. Geen temperaturen onder de 30 graden onder nul. Wel een lieve vrouw, Grietje die mij positief stemt. Een auto die nog onder het dikke ijs zit uit Zweden.


Ik weet het allemaal even niet meer. Geen sprookjesachtige omgeving waar elfen, elanden, beren en veelvraten zo tevoorschijn kunnen komen.

Waar haal ik mijn ideeën vandaan?


"Wat ben je aan het zeuren, denk aan de 19e🥰", roept Grietje.


Ze heeft gelijk maar toch,"wat kan ik hieraan doen en waar zal ik over schrijven?" Herkent u dit? Wie kan mij helpen?
185 weergaven10 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

10 Comments


Unknown member
Jan 09

Als jouw moeder jou zou horen, Jan…, dan zou ze zeggen: “ Stel je niet zo aan, doe even niet zo raar, jij!” Zo’n één met een no-nonsense-mentaliteit en zoals een echte Nederlander/Nederlandse betaamt, gewoon rechtuit de mond, niet l*llen, maar poetsen! 😂


Ja, de 19e komt met rasse schreden aan (en weten jullie ook dat ik de 19e - februari - getrouwd was?), maar… geen paniek, één stap tegelijk. Iets waar de man over het algemeen beter is dan de vrouw die meestal multitaskt - en die dan door de bomen het bos niet meer ziet! 😜


Depressief is eigenlijk niet het juiste woord, het is gewoon even afwezig zijn; ‘absent-minded’, maar daar kom je, zeker met Grietje, er…


Like

Unknown member
Jan 08

Na veel adrenaline in je lijf komt daarna vaak een inkakker .( 😳)


bekruipt je iets van : is dit het ?!


Ja ,maar wacht maar af straks is dat gevoel weer weg .


Als je depressief bent is alles grijs en ik weet zeker dat jij de zon nog ziet schijnen ..


liefssss Paula


Like
Unknown member
Jan 10
Replying to

Hi Paula,

Jij kent mij goed. Als ik de zon nog zie schijnen dan ben ik niet depressief. Ik ben dit ook nooit geweest. Soms kan ik heimwee naar iets hebben en dat beïnvloed wel mijn stemming. Blijf altijd optimistisch en zet het om in dit gen te gaan doen. Mis Zweden erg hoor. Het is hier prachtig in Drenthe maar niet te vergelijken met daar. Het uitzicht, de bossen en de stilte. Ik weet dat we daar weer eind van de maand of begin volgende maand er weer heen gaan. Eerst nog wat leuks😊

Waar gingen jullie in Zweden nu heen?

Like

Unknown member
Jan 08

Je bent gewoon moe Jan.Lekker op de bank,kachel,cv aan.Warm drankje erbij en leuk boek.En de zon schijnt,dus maak even een wandeling.Dan knap je wel weer op.Succes

Like

Unknown member
Jan 08

Natuurlijk gespannen voor de fijne dag die gaat komen, inderdaad een dip na een gespannen reis. Met die gladde wegen rijd dat net ietsje anders. Als ik die winterbeelden zie ga ik al genieten. Ga nu maar eens buiten genieten van het Hollands weer. Wees maar blij dat Grietje jou zo weet te plagen, dat is wel zo goed Jan.

Like

Unknown member
Jan 08

Mijn tip, ga in een stil hoekje zitten, kijk naar buiten en als het een beetje waait, waait die bui van jou ook wel over 😉👍. Het is gewoon de reactie na een ingespannen rit.Pm: kun je wat aan die chat ding doen. Als ik hem weg wil drukken op het kruisje blijft hij maar terugkomen, ik vind dat hinderlijk. Fijne dag 👍

Like
Unknown member
Jan 10
Replying to

Fijne dagen in aanloop naar de "grote dag" depressies komen en gaan, maar de liefde voor Grietje zal altijd blijven bestaan. Het wordt Jan&Grietje en dat is geen sprookje zoals bij Hans&Grietje. Wel wondermooi huwelijk en ze leefden nog lang en gelukkig ❤️😘🍰🎊🌞

Like
bottom of page