top of page

Beloften

Zie het onderstaande filmpje.


'Ik zal altijd voor onze moeder zorgen'


Afgelopen week waren we in Oudewater. Een soort generale repetitie. We liepen de trappen van het gemeentehuis op en keken hoe we ernaartoe konden rijden vanaf het hotel en maakten een filmpje. De gemeente gaat de hele stad komende week aanpassen zodat het lijkt of we in de 60-er jaren trouwen. Nieuwe bestrating gaat eruit en er komen oude waaltjes. Overal worden oldtimers en oude fietsen neergezet zodat onze oldtimer binnen het plaatje past.


De trouwbelofte deed me weer een situatie herinneren toen ik nog werkzaam was als SPV-er bij Dimence in Zwolle.


Twee broers die naast elkaar woonden. De jongste mocht samen met zijn vrouw in het ouderlijk huis blijven wonen als moeder daar mocht blijven.

Na enige jaren begon moeders geheugen te haperen en bleek dat er sprake was van dementie. De schoondochter kon het niet meer aan want schoonmoeder liep steeds weg en de zorg was te zwaar. Opname in een woonzorghuis was een reële optie. De andere zoon wilde niet dat moeder weggestopt zou worden. Zijn broer had de belofte gedaan altijd voor haar te zorgen. Er was echter toen geen sprake van een dementie. Uiteindelijk werd mijn hulp ingeroepen. Een zeer moeilijke kwestie omdat beide verhalen te begrijpen waren. Uiteindelijk werd moeder opgenomen maar kwam het tussen de broers niet meer goed.

Je kunt dus afvragen of je een belofte, 'ik zal zorgen voor je in voor- en tegenspoed' wel altijd waar kunt maken.

Ik heb Grietje al beloofd dat als wij dementie krijgen wij samen in een mooi woonzorghuis gaan wonen. De oldtimers meenemen naar binnen of in de tuin en de hele dag reizen gaan maken.


Beloften


Samen kunnen we alles aan op onze ontdekkingsreizen. Op naar nog meer magische momenten.

Jouw veilige armen zijn mijn thuis als ik verdrietig ben. Ik ben er voor jou als jij het moeilijk hebt. Beloften hebben wij niet nodig. Het is zo natuurlijk. Jouw gedachten zijn de mijne. Door onze houding en levenswijze worden zo velen mensen geïnspireerd.

Gisteren heeft Saskia de schoonzus van Grietje samen met haar dochter Femke en Xana de dochter Grietje een 'Bridal Shower' georganiseerd.

Ik was al langer op de hoogte en moest zorgen dat Grietje thuis zou zijn. Grietje werd eind van de morgen overvallen en stond helemaal verbaasd.

Met elkaar hebben ze van een prachtige actieve middag genoten waarbij Grietje het middelpunt was. Een feestje voor de bruid. Vol verhalen werd Grietje 's avonds weer terug gebracht.


Nog een kleine week. Ik ga alvast 'ja ik wil' oefenen🥰


171 weergaven16 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zie de mens

bottom of page