top of page

Beloften

Zie het onderstaande filmpje.


'Ik zal altijd voor onze moeder zorgen'


Afgelopen week waren we in Oudewater. Een soort generale repetitie. We liepen de trappen van het gemeentehuis op en keken hoe we ernaartoe konden rijden vanaf het hotel en maakten een filmpje. De gemeente gaat de hele stad komende week aanpassen zodat het lijkt of we in de 60-er jaren trouwen. Nieuwe bestrating gaat eruit en er komen oude waaltjes. Overal worden oldtimers en oude fietsen neergezet zodat onze oldtimer binnen het plaatje past.


De trouwbelofte deed me weer een situatie herinneren toen ik nog werkzaam was als SPV-er bij Dimence in Zwolle.


Twee broers die naast elkaar woonden. De jongste mocht samen met zijn vrouw in het ouderlijk huis blijven wonen als moeder daar mocht blijven.

Na enige jaren begon moeders geheugen te haperen en bleek dat er sprake was van dementie. De schoondochter kon het niet meer aan want schoonmoeder liep steeds weg en de zorg was te zwaar. Opname in een woonzorghuis was een reële optie. De andere zoon wilde niet dat moeder weggestopt zou worden. Zijn broer had de belofte gedaan altijd voor haar te zorgen. Er was echter toen geen sprake van een dementie. Uiteindelijk werd mijn hulp ingeroepen. Een zeer moeilijke kwestie omdat beide verhalen te begrijpen waren. Uiteindelijk werd moeder opgenomen maar kwam het tussen de broers niet meer goed.

Je kunt dus afvragen of je een belofte, 'ik zal zorgen voor je in voor- en tegenspoed' wel altijd waar kunt maken.

Ik heb Grietje al beloofd dat als wij dementie krijgen wij samen in een mooi woonzorghuis gaan wonen. De oldtimers meenemen naar binnen of in de tuin en de hele dag reizen gaan maken.


Beloften


Samen kunnen we alles aan op onze ontdekkingsreizen. Op naar nog meer magische momenten.

Jouw veilige armen zijn mijn thuis als ik verdrietig ben. Ik ben er voor jou als jij het moeilijk hebt. Beloften hebben wij niet nodig. Het is zo natuurlijk. Jouw gedachten zijn de mijne. Door onze houding en levenswijze worden zo velen mensen geïnspireerd.

Gisteren heeft Saskia de schoonzus van Grietje samen met haar dochter Femke en Xana de dochter Grietje een 'Bridal Shower' georganiseerd.

Ik was al langer op de hoogte en moest zorgen dat Grietje thuis zou zijn. Grietje werd eind van de morgen overvallen en stond helemaal verbaasd.

Met elkaar hebben ze van een prachtige actieve middag genoten waarbij Grietje het middelpunt was. Een feestje voor de bruid. Vol verhalen werd Grietje 's avonds weer terug gebracht.


Nog een kleine week. Ik ga alvast 'ja ik wil' oefenen🥰


172 weergaven16 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

16 Comments


Unknown member
Jan 14

Er is ondertussen al zoveel gezegd, ja die mooie omgeving , reeds genoemd, zo mooi gezegd met al die oude auto's van 60 jaar geleden in de straat en dan misschien daarbij de Hollandse sneeuwvlokken. Maakt het helemaal een plaatje.Helemaal terug in de tijd van toen. Spaar je stem voor de huwelijkse dag, dat zal meer dan nodig zijn Jan. Maar natuurlijk een hele dikke knuffel voor Mem

Like
Unknown member
Jan 14
Replying to

Ja Jan de burgemeester gaat informatie vragen in Delft. Daar gingen ze ook de stad aanpassen voor de begrafenis van Claes.

Ja Jan ik word al wat nerveus. Niet voor trouwerij maar voor het gemeentehuis. Ben bang dat door de zrnuwen ik 'nee' zeg. Alles is dan voor niets geweest is😳

Like

Unknown member
Jan 14

Loevestein is bij Gorinchem voor zover ik weet.Ook zon mooi oud stadje.

En ja zeggen lukt vast wel Jan.Je er aan houden lijkt soms lastiger.

Geniet van alle voorbereidingen.

Dikke knuffel,ook voor Mem.


Like
Unknown member
Jan 14
Replying to

Ben bang dat ik 'nee' zeg In plaats dat ik rechts ging ging ik links op mijn examen. Toen moest ik harder ging ik zachter. Ik kon me eruit praten dat dit een handicap was en dat ik alles omdraaide.

Toen we er waren gaf hij aan 'je bent geslaagd' Ik blij en kreeg geen papiertje. Hij was het ook gaan omdraaien en ik 'zakte' door de mand. Bedankte hem en gaf aan dat ik hem aardig vond 😄

Like

Unknown member
Jan 14

Wens jullie een mooie dag, 🤩🍀❤️🎊💐. Wat zou je willen beloven als je het elke dag opnieuw kunt doen. Is het een soort idee van een verzekering? Ben er voor haar in voor- en tegenspoed zonder conditionele voorwaarden en geniet van wat het leven jullie biedt, thats all there is. You never know what future holds, so hold each other 😘

Like
Unknown member
Jan 14
Replying to

Ik bedoelde Hans. Ik ben nu al in de war😳

Like

Unknown member
Jan 14

Hoor het dat mooie van gisteren was voor Grietje hel mooi, dat overrompeld worden, maar ze verdient die aandacht zeker. Maar de mooie dag nadert met rappe snelheid. Maar voor dat je er op verdacht bent mag jij dat ja woord geven.

Like
Unknown member
Jan 14
Replying to

Ben bang dat ik het niet meer weet en in verwarde toestand het pand moet verlaten. Ik heb met Grietje afgesproken dat zij naar mij lacht als ik ja moet zeggen.

Like

Unknown member
Jan 14

Niet teveel oefenen hoor Jan, anders heb je straks helemaal geen stem meer 😉

Like
Unknown member
Jan 15
Replying to

Hahahaha

Like
bottom of page