top of page

Alles draait om Leefplezier


In gesprek met Michiel van Putten oprichter van Wonen bij September. Michiel is als oprichter de drijvende kracht achter Wonen bij September. Hij heeft een passie voor het realiseren van betere woonomgevingen voor mensen met een zorgbehoefte. Als ondernemer stelt hij mensen uit de zorg in staat om zorg te leveren vanuit hun hart. In de afgelopen tien jaar realiseerde hij meer dan honderd kleinschalige woonhuizen voor mensen met een zorgbehoefte. Inmiddels heeft hij met Wonen bij September een voorbeeldfunctie voor de zorg van de toekomst in Nederland.


"Ik wil aan iedereen laten zien dat mensen met dementie kunnen leven zoals zij gewend waren of dit nou een groot of klein huis is mag niet uitmaken".


We gingen in gesprek met Michiel bij een prachtig woonhuis voor mensen met dementie in Muiden. Grietje en ik waren al een paar keer in dit huis geweest op uitnodiging van Estelle Dabekaussen, locatiemanager en haar gemotiveerde team. Zelfs twee keer hebben wij hier geslapen en elke keer was de gastvrijheid top.


We zagen tevreden mensen die een uitstekende verzorgen krijgen. Mensen met leefplezier en waar de medewerkers moeite doen om de bewoner te kennen.

Mensen met het gevoel van vrijheid en als mens gezien wordt.


"Elke dag een plezierige dag en mensen die zichzelf kunnen zijn", zegt Michiel.In het gesprek met Michiel hoorde we dat de medewerkers het gevoel hebben belangrijk te zijn. De bestuurders zijn er om de voorwaarden te scheppen dat medewerkers zoveel mogelijk tijd hebben om met de bewoners bezig te zijn.


Iedereen die niet in het huis aanwezig is moet ondersteunend zijn voor de mensen op de werkvloer.


Het positieve verhaal wat Michiel ons vertelde zagen wij in Twello, Muiden, Witmarsum in de huizen van Wonen bij September terug.


We hebben een stukje uit het gesprek laten horen. In de rest van het gesprek stoorde de microfoon zo erg dat het gesprek niet goed meer te volgen was. We gaan het zeker een keer overdoen. Wellicht komt dit mooie verhaal in ons 3e JGMagazine.


Dank Michiel voor het verhelderende plezierige gesprek.
149 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page