top of page

Zweden wij komen eraan


Vandaag rijden wij naar Noord Duitsland alwaar wij overnachten in Bad Malente. Een 400 kilometer en dat is lang genoeg. We nemen de oude DS mee want onze Zweedse buurman Günnar heeft een droge winterplek geregeld.

Twee texelse biertjes gaan mee voor hem. Hij drinkt niet zoveel maar soms een lekker biertje. Tien pakken hagelslag ingepakt voor Pauline en haar familie die alweer een jaar in Sunne, Zweden wonen. Hagelslag is daar niet te krijgen en natuurlijk super Hollands en lekker.

We gaan weer naar het leven🙂

Gisteren zijn we nog even op en neer gegaan naar Oudewater om Mem gedrag te zeggen. Ze vond het prachtig. We hebben koffie met haar gedronken in de activiteiten ruimte en buiten de lunch gebruikt. Een heel mooi gesprek met Inge de activiteitenbegeleidster. Een mooi mens😊

Mem sprak zeer duidelijk en was goed bij. We verbazen ons erover dat ze zo goed blijft. De verzorging was vriendelijk. Natuurlijk maakt goede zorg dat mensen zich beter gaan voelen. Welzijn is zo belangrijk. Dank team van Veldzicht dat wij weer met een gerust hart weg kunnen gaan. Als mantelzorgers voelen wij ons gehoord.


Het zal wennen zijn alleen in de auto en achter elkaar. Ik plaats een foto op het dashboard en kijk regelmatig in de achteruitkijkspiegel

We gaan weer op avontuur en mooie mensen ontmoeten. We zagen al plaatjes met sneeuw erop brrrrrrrr........


Blijf ons volgen


Ps. Morgen op bezoek bij Anneke Dapper, demenspsykolog. Zij doet heel veel voor een mooiere dementiezorg in Denemarken. We waren ruim een jaar geleden ook al bij haar en namen een prachtige video op.

Hejdå

256 weergaven4 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zure regen

4 Comments


Unknown member
Oct 16, 2023

Goede reis Jan en Grietje en de etappes van 400km is al te lang als je niet naast elkaar kan zitten. Benieuwd weer naar jullie volgende verhalen 🥰

Like

Unknown member
Oct 08, 2023

Hej!

Weer terug naar Zweden 🇸🇪 , Jan & Grietje! En ik ga van 21 november t/m 25 november weer naar Nederland 🇳🇱… Wij blijven op en neer reizen zolang de familie nog steeds aan de andere kant van de wereld is.

Gisteravond sprak ik onder een gezellig borrelavondje in een lokale bistro met twee mensen die in december voor de 4e of de 5e keer voor een tijdje naar hun familie in Australië 🇦🇺 gaan. Het is dan hartje zomer daar en hoewel Kerstmis net zo belangrijk als hier is, zijn er geen kerstbomen, kerstversieringen en kerstmannen. De verschillen in landen, culturen, gewoonten en zeden terzijde - de familie op zich is geen verplichting, maar je doet het vanwege…


Like

Unknown member
Oct 08, 2023

Fijn dat het met mem zo goed gaat!

En hagelslag yes, wat zal Jan daar blij mee zijn😀😆

Welkom weer in zweden!!

Like

Unknown member
Oct 08, 2023

Fijn dat het zo goed gaat met Mem. Als ik het zo beluister gaat het behoorlijk goed met Mem en dat het zo mag blijven.

De heerlijke rust opzoeken in Zweden het kan niet mooier , nog een beetje sneeuwpret kan er nog wel bij. De ouderwetse winter met sneeuw en het sleetje kan voor de dag . Geniet maar goed in dat mooie Zweden en veel winter plezier.

Like
bottom of page