top of page

Zweden we komen eraan.

'Jan rij maar wat harder hoor. Er zijn hier geen elanden'


Mijn snelheid nam af en ik tuurde in de bermen. Grietje bracht mij weer in de werkelijkheid en ik zag een lelijk nieuw industrieterrein in aanbouw bij Assen. Een stuk mooie natuur werd weer opgeofferd. De beesten waren al gevlucht. De heimwee naar Zweden werd nog groter en ik zag de eland voor mij die we aantroffen langs een zeer verlaten weggetje. Het jonge beest trok met zijn poot. Het blijft nog steeds een fantastisch gezicht. om deze dieren in het wild te zien. Wat een bijzondere natuur.

We waren net bij een meer geweest. Een meer waar we geen mensen hadden gezien. Een meer voor ons alleen.

Grietje maakte prachtige foto's. Het leek wel een reclameposter uit de 60-er jaren voor de DS.


De vorige keer dat we in Zweden waren begonnen we met het opknappen van de schuur. Het houtwerk mag aandacht in de vorm van een nieuwe laag Zweedse Falurood. De deuren zijn zwart en ik heb het geweten. Alles zat onder. Grietje vond het prachtig om mij op de foto te zetten😕. Het was heerlijk om te doen. Gewoon met een staalborstel schoon maken en de verf eroverheen. Ons schuur weer mooi maken.

Vandaag in de loop van de ochtend vertrekken wij. Helaas niet met de DS maar met de 'gewone' auto. Er komt veel regen aan en de DS lekt wat water bij het dak. Dat moet eerst hersteld worden. De DSspecialist had al aangegeven dat dit een bijzondere klus is maar wel gedaan moeten worden. We zijn zuinig op haar.

En natuurlijk zuinig op deze prachtige vrouw😘


Het gaat een lange mooie dag worden. Er was alleen nog plaats op de Ferry van Denemarken naar Zweden om 0.30 uur. Slapen op een bank en zorgen dat je er niet afvalt als de boot door de golfen gaat. Ze voorspellen metershoge golfen. Om 3.30 worden we op de kade gezet in Göteborg en kan de reis voortgezet worden aan land. Wellicht leggen we ons picknickkleed in een bos langs de weg omdat we te moe zijn. Vijf uur rijden voor een afstand van maar 300 kilometer. We zijn benieuwd naar de tuin.

Ik ben wakker en het is 5.30. De slaap is vertrokken en van mij mag de reis beginnen. Grietje is weer in slaap gevallen. Ze droomde dat we aan het zwemmen waren.

Ik probeer nog even de ogen te sluiten.


Lieve volgers we houden jullie op de hoogte van deze prachtige reis. Maak er een mooie dag van en tot in Zweden.


Wie durft het aan om langs te komen?

🌲🌲🌲🌲🌲🐻🦌🐺🌲🌲🌲🌲🌲


Delen mag altijd!

171 weergaven13 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zie de mens

bottom of page