top of page

Zweden we komen eraan.

'Jan rij maar wat harder hoor. Er zijn hier geen elanden'


Mijn snelheid nam af en ik tuurde in de bermen. Grietje bracht mij weer in de werkelijkheid en ik zag een lelijk nieuw industrieterrein in aanbouw bij Assen. Een stuk mooie natuur werd weer opgeofferd. De beesten waren al gevlucht. De heimwee naar Zweden werd nog groter en ik zag de eland voor mij die we aantroffen langs een zeer verlaten weggetje. Het jonge beest trok met zijn poot. Het blijft nog steeds een fantastisch gezicht. om deze dieren in het wild te zien. Wat een bijzondere natuur.

We waren net bij een meer geweest. Een meer waar we geen mensen hadden gezien. Een meer voor ons alleen.

Grietje maakte prachtige foto's. Het leek wel een reclameposter uit de 60-er jaren voor de DS.


De vorige keer dat we in Zweden waren begonnen we met het opknappen van de schuur. Het houtwerk mag aandacht in de vorm van een nieuwe laag Zweedse Falurood. De deuren zijn zwart en ik heb het geweten. Alles zat onder. Grietje vond het prachtig om mij op de foto te zetten😕. Het was heerlijk om te doen. Gewoon met een staalborstel schoon maken en de verf eroverheen. Ons schuur weer mooi maken.

Vandaag in de loop van de ochtend vertrekken wij. Helaas niet met de DS maar met de 'gewone' auto. Er komt veel regen aan en de DS lekt wat water bij het dak. Dat moet eerst hersteld worden. De DSspecialist had al aangegeven dat dit een bijzondere klus is maar wel gedaan moeten worden. We zijn zuinig op haar.

En natuurlijk zuinig op deze prachtige vrouw😘


Het gaat een lange mooie dag worden. Er was alleen nog plaats op de Ferry van Denemarken naar Zweden om 0.30 uur. Slapen op een bank en zorgen dat je er niet afvalt als de boot door de golfen gaat. Ze voorspellen metershoge golfen. Om 3.30 worden we op de kade gezet in Göteborg en kan de reis voortgezet worden aan land. Wellicht leggen we ons picknickkleed in een bos langs de weg omdat we te moe zijn. Vijf uur rijden voor een afstand van maar 300 kilometer. We zijn benieuwd naar de tuin.

Ik ben wakker en het is 5.30. De slaap is vertrokken en van mij mag de reis beginnen. Grietje is weer in slaap gevallen. Ze droomde dat we aan het zwemmen waren.

Ik probeer nog even de ogen te sluiten.


Lieve volgers we houden jullie op de hoogte van deze prachtige reis. Maak er een mooie dag van en tot in Zweden.


Wie durft het aan om langs te komen?

🌲🌲🌲🌲🌲🐻🦌🐺🌲🌲🌲🌲🌲


Delen mag altijd!

171 weergaven13 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

13 Comments


Unknown member
Jul 20, 2023

Oh, wat een mooi stuk had je geschreven en wat een gevoelige man ben jij, Jan! 😃♥️ Die niet alleen oog voor zijn - pardon, jullie - DS heeft, maar ook voor jouw vrouwtje heeft… 😍🥰


Daar krijg ik een brok in mijn keel van. En met de omgeving in het mooie Zweden 🇸🇪 maakt dit een complete hemel op aarde! 🥲


Ik krijg altijd ook zo’n machtig gevoel als ik met de auto over een verlaten weg in Schotland rijd en plotseling een overstekende eland 🫎 vlak voor mij dwars over de weg zie springen, al heb ik dat jarenlang daarna nog niet meegemaakt. En tóch is het in mijn geheugen gegrift, ook zonder een (ouderwets) foto, want we…


Like

Unknown member
Jul 18, 2023

Goede reis en geniet in dat mooie Zweden. En Jan wees zorgzaam voor de dame!

Like
Unknown member
Jul 18, 2023
Replying to

Je bent een hoffelijke man om zo aan de dame te denken. Dank🦶👍

Groet aan de vrouw😊

Like

Unknown member
Jul 18, 2023

Goede reis en een fijne, onvergetelijke tijd in Zweden samen!

Dromen waarmaken, genieten!

Like

Unknown member
Jul 18, 2023

Goede reis en kom maar gauw een bakkie doen🥰

Like

Unknown member
Jul 18, 2023

Wat fijn dat de reis is begonnen.Doe voorzichtig en vooral geniet. Weet waar je aan begint door

.de uitnodiging om langs te komen te posten.

Straks worden jullie overspoeld door mensen die deze rust en eenzaamheid ook willen beleven.

Dus....wie weet


Like
Unknown member
Jul 18, 2023
Replying to

Kom maar langs hoor. We zeggen alleen niets. Luisteren naar de stilte😊

Dank voor je mooie reactie😋

Like
bottom of page