top of page

Zie de mens

Zo wakker worden en dit op de DS lezen😘 'ik hou van je'

Daar gaat het om in dit leven. Waardering en erkenning zit in kleine dingen die groots worden


Ik dacht gelijk als hulpverlener aan mensen die door ziekte afhankelijk worden en het gevoel krijgen en niet meer gezien te worden.


Jezelf kunnen blijven ongeacht ziekte.

In Nederland waren we een week grieperig en ik voelde al een soort afhankelijkheid. Ik wilde niet ziek zijn en alles zelf weer kunnen doen. Het gevoel afhankelijk zijn door ziekte is voor de meeste mensen niet prettig. Toch kun je mensen helpen om dat gevoel om te zetten. Geef 'echte' aandacht en blijf jezelf.


Vanmorgen waren we in Thorsby bij de glashandel om ruitjes voor onze oude raampjes te halen.

Bij de deur werden we opgewacht door een jongen. Hij had onze auto gezien en sprak Nederlands.

Hij was hier nu een jaar in Zweden en wilde niet meer terug. Voor zijn leeftijd had hij in Nederland al veel bereikt en de weg lag open. Manager bij een autozaak, een vriendin, een huis en goede vooruitzichten. En toch voelde hij zich niet gelukkig.

Grietje vroeg; "en waarom Zweden?". De jongen "kijk eens om je heen" en wees naar de heuvels met de prachtige bossen in alle kleuren.

"Ik wilde leven"

Hij werd bijna claustrofobisch in een drukke winkel. De stress en drukte in Nederland gingen hem steeds meer tegen te staan. Hij had een goede vriend die naar Zweden was gegaan. Zijn vriendin wilde niet naar Zweden en hij had de beslissing genomen om dan alleen te gaan. Een prachtig verhaal weer.


Vannacht heeft het 3 á 4 graden gevroren. Het was prachtig toen we naar buiten keken. Heerlijk om de winter weer te zien komen. Binnen was het 12 graden en het voelde niet koud aan. De emmers met water waren al gedeeltelijk bevroren.


Wat voor herinnering heb jij aan de koude winters?
126 weergaven6 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page