top of page

Zelfvoorzienend leven kan dat?

Zie onderstaand filmpje

Een verrassing voor Grietje😊


Haar telefoon heb ik verstopt. Zo kan Grietje mijn filmpje nog niet zien. Nog even en de telefoons kunnen verkocht worden. Het zal wat lastig zijn om jullie te bereiken. Papier maken kunnen we zelf en de kroontjespen heb ik nog bewaard. Van een bepaalde plant kun je inkt maken.

Onze buurman kwam al vroeg langs. We waren gisteren bij hem voor een Fika momentje. Vroegen aan hem waar we hout konden kopen. Hij heeft zelf heel veel hout maar leek dit niet kwijt te willen. Hij liet ons een grote houtstapel zien die wij over mochten nemen.

Een vooroorlogse prijs en wij helemaal gelukkig.

De klep buiten van het composttoilet in de schuur heb ik met oude vloerdelen gemaakt. Het tocht niet meer aan je billen als je er nu op zit.

Een nieuwe kan voor het opvangen van urine hebben we gisteren gekocht. De oude is kapot gevroren. Het blijft een vies karweitje om de grote jerrycan leeg te gooien. Maar als verpleegkundige heb ik viezere dingen moeten doen.

Grietje heeft een prachtig emmertje neergezet met een kan en gastendoekje om je handen te wassen


Om bij ons huisje te komen moet je eerst 7 kilometer over een grindweg rijden. Dit geeft zoveel stof dat alles onder zit. De mensen uit de woestijn zouden er jaloers op zijn.

Met de verrassing voor Grietje gaan we mooie dingen doen. Binnenkort hoeven we niet meer naar de winkel.

Vandaag zijn we naar Torsby geweest om de hoognodige boodschappen te halen. Het waren de enige momenten dat we mensen zagen. Boven op de berg is er rust en stilte. Ik maak me al zorgen over twee weken. Dan worden we weer in Nederland verwacht. We zullen de rust en het zelfvoorzienend bezig zijn missen.


Ik ga Grietje mijn filmpje laten zien.

Jullie horen hoe zij het vond ...

193 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zie de mens

bottom of page