top of page

Winter in Zweden?"Grietje ik begrijp er niets van. Klopt die foto wel?"


Al op de boot hadden wij het idee dat er iets niet klopte. Onze auto viel echt op en iedereen keek naar ons. Eerst wilde ik het niet begrijpen.

Skilatten, een grote sneeuwschuiver en de oude slee op het dak,de schaatsen voor de achteruit. Dikke wollen dekens. We hadden een dikke winterjas aan met thermohandschoenen, moonboots, sjaal en bivakmuts en onze gezichten glommen van het berevet tegen de kou. De banden met spikes had ik er al onder gezet en maakte een hels kabaal op de schone nette wegen van Frederickshavn. De kapitein van de gigantische 12 verdiepingen(1800 personen) Ferry naar Oslo begon al een gesprek met ons en vroeg of wij een wel op de goede boot zaten. Hij was zuinig op zijn bootje en keek bedenkelijk naar onze bandjes. Ik dacht toen nog dat hij jaloers was. Zijn auto op gewone bandjes en netjes schoon. Hijzelf in een zomerjasje en ik snapte het niet. We hadden sterke verhalen gehoord van barre winters in Zweden en temperaturen ver beneden nul. Daarom hadden we daar een huisje aangeschaft.


Een foto van een huisje in de buurt van ons huisje dachten wij met een berg sneeuw had ons alert gemaakt. We waren goed voorbereid en Eskimo's konden jaloers op ons zijn. In oktober hadden we wel eens gehoord begon de winter al in Zweden, Noorwegen en Noord Denemarken.


Alle wegen waren schoon, geen ijs in de zee, de sneeuw ver weg en mensen in de mensen op de boot in luchtige kleding. Auto's op gewone bandjes en het zonnetje in de lucht. Het was 14 graden en de heuvels nog groen. De blaadjes begonnen net te vallen.Het is warm in onze hut. Het thermo ondergoed voldoet goed en het blijkt wel een sauna.
De sneeuw zal straks wel komen. We zijn goed voorbereid en straks vallen we vast niet meer op. We hebben alle flessen gevuld met water want straks hebben we niets meer.


Blijf ons volgen🛳🛷🎿🦌🥵


Ps. We zijn in Noorwegen. Een prachtig landschap. De sneeuwpaaltjes langs de weg maar nog geen sneeuw😥

301 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page