top of page

Wie komt ons redden🥺

Ik zie mijzelf op de veranda van ons huisje. Om ons heen grote stromen water lopen de berg af en de lucht is pikdonker.

Ik schik wakker en zie Grietje rustig slapen. De regen druppelt op het dak. Een zomer zoals ik mij vroeger van de grote vakanties herinnerde. Gelukkig gingen we maar het buitenland. Helaas was het daar niet altijd zo mooi als beloofd werd. Steeds verder zakten we af naar het zuiden en alleen maar wind en regen. Ik herinner mij als kind nog een vakantie in Tirol, Oostenrijk. Een hele grote tent met een prachtig uitzicht op een meer. De donkere wolken waren zo dichtbij dat ik ze kon aanraken. De hele dag lagen wij in het slaapgedeelte. Het water stroomde als een waterval door de tent en mijn vader drijfnat met grote laarzen aan. Hij was buiten de tent druk bezig en om nieuwe geulen te graven. Dijken werden aangelegd om de tent en hielden het water even buiten de tent. Mijn moeder gaf de instructies waar er weer een dijkdoorbraak was. Alles was nat behalve onze slaaptent die half in het water dreef.

Mijn vaders humeur werd er niet beter op. Een heel jaar hard werken, twee weken vakantie, een lange autorit en dan dit als beloning. Ik vond het heel gezellig maar had wel medelijden met mijn vader. Mijn moeder blij want dan hoefde ze niet verplicht te wandelen en kon heerlijk lezen in haar boek. Regen op de tent heeft iets mystieks en rustgevend.


Natuurlijk werd het een keer droog en werd alles buiten te drogen gelegd. De zon en het uitzicht op de bergen fenomedaal. Iedereen op de camping hielp elkaar om de rommel op te ruimen. Samen met elkaar aan de koffie en de natuur in. Het waren de meest indrukwekkende vakanties als kind.


Grietje wordt wakker en we krijgen berichten binnen over noodweer in Noorwegen en Zweden. Of we wel veilig zijn😟Allemaal heel lief en prachtig dat er mensen om ons denken. We begrijpen er niets van. Het lijkt allemaal langs ons heen te gaan. We lezen de berichten over noodweer in Zweden.

Gisteren waren we naar Torsby en hebben geen regen of wind gezien. Wel waren de golven in het meer hoger dan anders. In de middag ben ik buiten aan het schuren en verven geweest van de schuur.

Geen noodweer en 'Hans' de wind gezien of gehoord.

Het regent vandaag en tijd voor binnenklussen. Als we het zat zijn de houtkachel en kaarsen aan, schapenvacht op de grond 🤭 en lezen zoals mijn moeder dit zo heerlijk vond.


Dit waren dagen in onze woonzorgvoorziening dat ook de houtkachel aan ging en wij met z'n allen aan de grote tafel. Koffie en thee erbij, de appeltaart in de oven en elkaar verhalen vertellen.


Van mij mag het weer wel een tijdje zo blijven😊.


läsarna tycker om det(lezers maak er wat van)


66 weergaven4 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zie de mens

bottom of page