top of page

We worden hier heel verdrietig van


'Mijn moeder met dementie werd op de gang gezet omdat zij lastig was in de groep' Dit was een straf hoorde we van de dochter.


Gisteren kregen we weer een niet te geloven verhaal door. Is dit 2022?


In een poll vroeg ik of de zorg voor mensen met dementie voorop loopt in Nederland. 74% van de stemmers gaf aan dat dit niet het geval was. Grietje en ik schokken hier behoorlijk van.


Van twee zij-instromers kregen we te horen dat zij regelmatig op een groep van 32 mensen met dementie moesten staan. Waren zelfs in opleiding en stonden dan met een verzorgende. Ze konden totaal geen aandacht geven zoals zij geleerd hadden.


We komen mooie voorbeelden tegen maar van dagelijks dit soort berichten krijgen krijgen we vraagtekens. Goede zorg verdiend iedereen omdat we zien dat het kan. Meer mensen erbij in de zorg is niet altijd de oplossing. Er zijn woonzorg voorzieningen waar men zelfs een wachtlijst heeft om te willen werken(particulier als regulier)!


Het gevaar is dat deze twee zeer gemotiveerde leerlingen die al goede banen hebben gehad in een andere sector en de zorg als droom zagen uitvallen of zelfs weer uitstromen.


We blijven de mooie voorbeelden zoeken en zien dat veel met leiderschap te maken heeft. De zorgverleners die situaties meemaken waar zij niet achter staan zullen in gesprek moeten gaan. Uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen handelen. Vraag om hulp als het niet gaat. Iedereen heeft uiteindelijk voor de zorg gekozen om anderen op een goede wijze te helpen.


Vandaag gaan we naar Mem. We zien dat het team regelmatig in overleg met ons gaat. Een prima leidinggevende die zegt dat er op basis van gelijkwaardigheid wordt gewerkt. Er zijn steeds voldoende medewerkers en Mem lijkt duidelijk op te knappen en wordt actiever.


Het kan echt wel!


Een mooie dag gewenst🌻🌻🌻

134 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page