top of page

We verlangen terug naar Zweden.


We hebben ons al twee dagen terug getrokken in Drenthe. Vanmorgen op de hei aan het hardlopen. Het is een mooie natuur echter het geluid van de autoweg een eindje verderop overstemd zelfs het geluid van de wind.

Bijkomen van een paar dagen Salzburg. Lang waren we niet weggeweest naar een grote stad in het buitenland. De laatste dag in een groot shopping mall en zagen vele mensen met zakken vol kleding de winkels uitlopen. Automatisch ga je dan nadenken waar we mee bezig zijn. Geluk zit toch niet in de materialistische zaken. In Zweden lijk je veel meer bewust te worden van de natuur en dat goederen en luxe daar veel minder belangrijk zijn.


Water halen beneden in de bron, koken op het haardvuur, Een composttoilet in de tuin en warmte door een open haard. Bergen, bossen en meren en weinig verkeer op de weg. Rendieren, elanden die langs de wegen staan te grazen of oversteken.

Een stilte die niet uit te leggen valt.


In februari gaan we weer naar het noorden. Een houtkachel wordt dan ingebouwd. De temperaturen zijn al ver onder het vriespunt geweest en een beetje warmte is wel nodig. De sneeuw lijkt weer terug te komen.


Gisteren en vandaag hebben we alweer mooie afspraken kunnen maken voor ons 3e magazine. Het zullen tevens verhalen uit de skandinavische landen zijn. Bijzondere mensen en zorgorganisaties gaan wij weer bezoeken op onze ontdekkingsreizen.


Gaat u mee?

43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

टिप्पणियां


bottom of page