top of page

Wat moeten we hiermee doen?

Een prachtig filmpje over een barnvondst onder aan het verhaal.


Ik werd vanmorgen wakker en droomde dat ik weer een kleinschalige woonvoorziening had. Een kamer vol met mensen en allemaal druk aan het praten. Ze hadden net gegeten met elkaar. Ik liet mijn bewoners allemaal zitten en vroeg of iedereen stil wilde zijn. Het werd stil en de aandacht was er. 'Wil iedereen gaan staan' Allemaal deden ze dit en er werd gelachen. Zelfs mensen in een rolstoel kwamen overeind. Toen iedereen stond werd het stil. 'Wil iedereen z'n buurvrouw of buurman een prettige avond wensen'. Er werd naar elkaar gelachen en zelfs handen gegeven en iedereen wenste de ander een prettige avond. De groep was even heel hecht en de stemming prima. Zelfs de mensen in de rolstoelen hadden zichzelf overtroffen.

Dit soort dingen werkten altijd en maakten het verschil. Mensen kunnen meer en kijk niet alleen naar de ziekte.


Ik overtrof mijzelf toen ik de zware rijtuig uit de schuur kreeg. Het ding al jaren in deze oude schuur en er leek geen beweging in te zitten. Toch kreeg ik het voor elkaar. Je mindset is zo belangrijk in dit soort zaken. Het Zweedse rijtuig stond in de oude schuur toen wij het huis kochten. Grietje en ik hebben de afgelopen jaren al zoveel voor elkaar gekregen waar we in geloofden.


Nu weten we het even niet. Kijk naar ons filmpje en wil je met ons meedenken🤔😌

We horen graag van jullie.


Een fine dag🌻🌼🌻75 weergaven4 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

4 Comments


Unknown member
Jul 31, 2023

Hij lijkt zo heel goed. Tijdens het schoonmaken zie je vanzelf of er mankementen zijn. Er zijn ‘helaas’ teveel van deze carriages nog ‘in leven’. Zoiets als dat je voor je oude Singer trapnaaimachine ook geen stuiver krijgt. Maar… een huis waar dementerende ouderen wonen én die een grote tuin hebben kunnen hiermee een stukje geheugen teruggeven aan de mens. Op korte termijn terug denken lukt vaak niet meer maar vroeger…. Als je dat huis gevonden hebt mag mijn Singer ook daar staan.

Like

Unknown member
Jul 31, 2023

Misschien kunnen jullie de koets aan Zweeds Nationaal Koetsmuseum of zoiets verkopen en de opbrengst ervan aan de zorg voor dementerende ouderen doneren? 🤔 Het is maar een idee en het is een “win-win” voor iedereen, Jan & Grietje! 🙂👍


https://www.guidebook-sweden.com/en/guidebook/destination/westmanska-vagnsmuseet-carriage-museum-linkoeping


https://whichmuseum.com/place/sweden-15/best-museums


Kijk maar wat jullie er mee kunnen doen! 👋😊

Like

Unknown member
Jul 31, 2023

Dat gaat mooi worden, 1 paardenkracht voor de wagen en de koetsier op de bok. Zie het al voor me, jij Jan voor de kar en Grietje op de bok en rijden maar! Ja je weet maar nooit wat mogelijk kan zijn. Maar er gaat niets boven een echte paardenkracht.

Like

Unknown member
Jul 31, 2023

Hoi,ik zeg zonde om in de schuur te laten staan.Er is vast wel een liefhebber voor te vinden.

En zolang jullie niet voor vast daar wonen kun je ook geen paard aanschaffen.Anders dan zou ik het wel weten.Paard,wagen,rust,ruimte.

Moet kunnen toch??

Like
bottom of page