top of page

Wat maakt ons gelukkig?
Rullstol, läkare, shukhuset ...

Mina första 1000 word, een kinderboek met een vertaling van Engelska naar Swenska kochten wij in een boekenzaak in Bengstfors. Een gesprek over geluk(lykke)Wat wil Esther?


Steeds komen wij hierop terug. Mijn moeder wilde niet in een rolstoel aan tafel, terwijl ze gewoon kon lopen, en een medewerkster die op een App zat te kijken wat mijn moeder nodig had. Ondertussen aan het appen met een ander.

Mijn moeder met dementie wilde naar het toilet, mijn moeder wilde als mens gezien worden, mijn moeder wilde menswaardige aandacht.


Om 6 uur wakker en een rendier loopt in het veld. Het maakt zich niet druk en op zoek naar voedsel.


Weer een ander rood eenvoudig huisje in Fengerfors. Ik denk aan de afgelopen twee dagen. Een Skuga zonder stromend water, elektriciteit en verwarming.


We schaamde ons bijna voor de luxe auto die bij onze gastheer en gastdame op het terrein stond. Hadden we onze oude DS maar bij ons😧


Een jongen aan de kassa in de winkel die helemaal gelukkig werd van onze 'jij bent mooi' kaart.


We realiseerde ons weer hoeveel luxe wij hebben in het verre Nederland.

In mijn zorghuis was de basis zo belangrijk. Eten, drinken, bewegen, muziek en natuur het buiten zijn deed mensen met dementie leven en gelukkig zijn. Er werden zelfs wensen in de schatkist van geluk gestopt.

Onze ontdekkingsreis gaat verder en gaat Zweden hier een grote rol in spelen?37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page