top of page

Waardering en ontzag voor de oude DS

We hebben het weer gehaald. Voor de 2e keer in Zweden met de oude snoek. Vier dagen lang liet zij ons genieten. Zwevend over de Duitse, Deense en Zweedse wegen. Eerbied voor de ouderdom. 53 jaar oud en dan nog in topvorm. Wat een bekijks hadden we weer onderweg. Duimpjes werden opgestoken.

Aan het Vänernmeer(grootste meer van Zweden)


Een voorbeeld voor de ouderdom. Het zou met mensen net zo mogen gaan. Trots op de mensen die ouder zijn. Niet stilstaan maar blijven bewegen. Complimenten blijven geven en positieve waardering. Ouderen kunnen net als deze oldtimer lang meedoen in het proces. Het is meer onze kijk op ouderdom. 'Als je oud bent kun je niets en gaat het geheugen achteruit' Niets is minder waar. Juist als je op een andere manier kijkt blijft de vitaliteit zichtbaar en kunnen ouderen nog lang op hoog niveau presteren. Net als onze strijkijzer.


De laatste 100 kilometer naar ons huisje waren prachtig. Bossen met indrukwekkende herfstkleuren. Dalen, heuvels en schitterende helderblauwe meren. Rode houten huisjes en reeën in het land. Bijna geen auto's op de weg en een sprookjesachtige omgeving. In onze omgeving stonden de sneeuwstokken alweer langs de weg.

De temperaturen gaan naar beneden en sneeuw kan zo weer vallen.

Het was een lange reis en zo saai alleen in de auto. Gelukkig konden we op de Ferry tussen Denemarken en Zweden even bij elkaar zijn en natuurlijk tijdens de stops.


Op de ferry van Denemarken naar Zweden


Heerlijk om elkaar een handkus te geven als we elkaar zagen. Met twee wagens rijden is een stuk vermoeiender.


Wat voelde het weer prettig om in Zweden te zijn. De rust en stilte had ons direct in haar greep. Onze ervaring is dat de mensen veel rustiger zijn.


In een stil restaurantje, onderweg in een natuurgebied waar we wat dronken gaf Grietje een 'jij bent mooi kaart'. De vrouw reageerde zeer emotioneel en de tranen kwamen tevoorschijn. Ze bedankte ons voor dit mooie gebaar. We zullen dit niet snel vergeten. Wat kun je mensen blij en gelukkig maken. Zie de mens gaat hier zeker op. Niet alleen in de zorg maar overal.


Het huis voelt weer goed. De Muizen hebben niet huisgehouden. De houtkachel aan en water uit de bron. We zijn er weer helemaal klaar voor. De komende dagen veel zon maar een lage temperatuur. Morgen langs Günnar, de buurman om te laten weten dat we er zijn. Fijn om hem weer te zien.


Misschien een duik in ons meer en de tuin in om blad te rapen.

Een paar uur voor ons magazine en een heerlijke wandeling.


De lucht is prachtig. Veel sterren aan de hemel. De wolven huilen en de ganzen vertrekken. Wat een prachtig land 💛🧡


Onze enige appel is van de boom. Grote sporen bij de stam. Zou het onze beer zijn geweest ...?

Hejdå

84 weergaven10 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

10 kommentarer


Ukjent medlem
12. okt. 2023

Prachtig , de Ds mee naar Zweden, het begint volop belangstelling in Duitsland, Denemarken en Zweden met zo'n prachtige gewaardeerde oldtimer. Landen die een oldtimer nog waarderen en er van genieten. Mooi dat jullie goed zijn aangekomen bij het huisje. Een aantal prachtige foto's maken het gouden randje aan deze prachtige blog.

Lik
Ukjent medlem
12. okt. 2023
Svarer

Ja Jan deze landen waarderen zeker de oldtimers. Je ziet er in Zweden veel en met name Amerikanen en Zweedse oldtimers zoals Volvo en Saab.

Dank voor je mooie woorden.

Lik

Ukjent medlem
12. okt. 2023

Fijn,weer veilig in Zweden.Geniet van jullie tijd daar.

Lik
Ukjent medlem
12. okt. 2023
Svarer

Dankjewel en jij opknappen hoor😊 Anders kom je maar naar Zweden om bij te komen😊

Lik

Ukjent medlem
12. okt. 2023

P.S. Ook gedeeld op LinkedIn!


😉👍

Lik
Ukjent medlem
12. okt. 2023
Svarer

Graag gedaan hoor, Jan! 😉👍

Lik

Ukjent medlem
12. okt. 2023

Hej!


Välkommen hem! 😃👍


Ik genoot van jullie reis de laatste twee dagen… 😊 Gelukkig was alles voorspoedig gegaan. Ik vermoed dat jullie bij Helsingborg niet de E4 maar misschien meteen een andere weg genomen hadden, klopt dat? 🤔 Ach, dat maakt niet uit… Jullie zijn veilig en wel thuis en daar gaat het om!


Zeker moeten we de ouderen niet laatdunkend over zijn en wat meer met respect behandelen! Ik heb zelfs meer respect voor een oude DAF autootje naar Australië 🇦🇺 ( zie ook : https://youtu.be/tyWVAKwBmUM?si=enXOnIHR9tx-naE1 ). Dus jouw DS is gewoon mieters! 😃👍


Met mensen is het precies hetzelfde en die behandel ik als zodanig ook.


Doe de groeten aan Gunnar!


Geniet heerlijk van het mooie Zweden.…


Lik
Ukjent medlem
12. okt. 2023
Svarer

Gelukkig is alles goed afgelopen! 😮‍💨 Het had erger kunnen zijn…


Misschien dat lokale mensen er geen erg in hebben, want ze kennen het gebied daar goed en er is weinig verkeer of er zijn wellicht weinig/geen (noemenswaardige) klachten, maar zou de overheid hier toch maar eens naar moeten gaan kijken? 🤔


Het is natuurlijk veel beter de put te dempen voordat het kalf verdronken is! Oftewel in het Zweeds: Bättre att fylla upp brunnen innan kalven drunknar!


Nog een goede tijd samen, Jan & Grietje!


👋😉

Lik
bottom of page