top of page

waardeer alles wat ouder isEen rood houten huisje, uitzicht op een meer, een tafel voor het raam en ik aan het schrijven en Grietje het JGMagazine aan 't ontwerpen.
Al veel langer geleden wilde ik reizen naar Zweden organiseren voor mensen met dementie. Ik zou zelf een paar mensen met de auto meenemen naar een rood huisje wat van mijzelf was. Ik zou er voor zorgen dat ze een onvergetelijke reis zouden hebben. Mantelzorgers even rust en een prachtige tijd in de natuur voor de betrokkenen.Toen ik mijn zorghuis nog had was er een zoon die in Zweden woonde. Hij had enkele stuga's bij zijn huis en gaf toen aan dat we welkom waren.


Zweden het land waar je tot rust komt en het geluk voor het grijpen ligt.


Al eerder zag ik gelukkige mensen in een huisje. Genieten van de zingende bossen, Elanden, rendieren en bijzondere vogels. De dementie ver weg en samen met elkaar de dingen doen.


Gisteren waren Grietje en ik in een winkel in Fengersfors en zagen jongeren aan tafels zitten. Een deel van de winkel was afgezet en je kon er boeken lezen en met elkaar praten. Drinken was aanwezig. Het geheel zag er huiselijk uit en de jongeren ontspannen aanwezig. De dame achter de kassa super vriendelijk, gastvrij en zij kreeg een 'jij bent mooi' kaart en was helemaal gelukkig. Vertelde pas zonnebloemen te hebben gehad en bleef ons bedanken.


In dit land geen pracht en praal en terug naar de basis. In de zorg is het net zo. Ik blijf zeggen de basis in orde en mensen voelen zich gehoord, gezien en gaan beter functioneren.


Wanneer je de mogelijkheden ziet en kan genieten van de kleine dingen zie je het mooie. Waardering en respect voor alles wat ouder is zal voldoening geven.


Vandaag rijden we weer meer noordelijk in dit prachtige land met duizenden meren en vriendelijke mensen.


Laat ons maar even in onze droom blijven. Een droom die werkelijk is geworden.

53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page