top of page

Uitdaging in Sverige gaat héél ver

Honderden lezers op de website en duizenden op Linkedln en lazen ' wie durft de uitdaging aan in Sverige '. Jezelf tegenkomen op een toilet die je absoluut niet herkend. Slapen achter een deurtje waar het slot op zit en de wolven(vargar) 's nachts om de schuur heen lopen op zoek naar eten.

Een deurtje met een haakje die de Vård I hemmet(thuiszorg)gebruikt om de sleutel te pakken.

Het eten ga je maken op een zelf geïmproviseerde vedspis. Talenten komen op deze plekken goed van pas of worden nu geboren.

Mocht je nog steeds aan het lezen zijn ben je welkom in ons Talanghuset. Een huis in een indrukwekkende omgeving met een uitzicht waar je stil van wordt. Koken op een vedspis binnen geeft een geweldig warm gevoel.

Zeearenden, spechten, koekoeken, vossen, elanden, reeën, veelvraten en veel wolven die in de buurt zijn. Een schitterende natuur en omgeving waar even de tijd een pauze nam en de intense stilte onbeschrijfelijk is.


De sneeuw is verdwenen. De grindweg 7 kilometer lang door de bossen naar boven zit vol kuilen. Het overtollige water stroomt als een grote waterval erlangs naar beneden. Stukken weg zijn ingestort en ik kan nog net op de weg blijven. De natuur begint net te ontwaken. Ik doe onze was in het dorp in de tvättstuga. Het is hier spotgoedkoop om te doen. Een uitzicht op het grote meer.

Op de terugweg moet ik vele kilometers achteruit rijden omdat de weg is ingestort. Een andere weg is 20 kilometer om. Grietje had de vedspis aangemaakt en de koffie stond al te pruttelen. Ze maakte zich zorgen of ik wel heelhuids terug zou komen. Ons verblijf in Zweden is een groot avontuur en elke dag is anders.


Bij binnenkomst zie ik een grote lieve glimlach en ben ik thuis💛⚘💛⚘ en laat mij de verse koffie goed smaken.


110 weergaven11 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

11 Comments


Unknown member
Apr 14

Het gaat jullie zeker goed, hoor! 🙂👍 Gewoon een kwestie van vallen, kusje op de wond met eventuele pleister erop en opstaan - klaar! Het is echter niet voor iedereen weggelegd, hoewel het ook een goede tijd is om nieuwe ervaringen te opdoen.


Voorlopig blijf ik nog even hier in ‘good, old England’ 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 want volgende maand is mijn vader 85 en ik ga dus naar hem in Nederland 🇳🇱. Dan in november ga ik met mijn beste vriend van de lagere school vanwege zijn 60e verjaardag voor een tijd naar Londen. In de tussentijd moet ik dus even gaan bijeenschrapen wat uitgegeven was. Maar jullie aanbod hou ik zeker voor lange tijd in gedachten!


Cheers for now…


👋😉

Like

Unknown member
Apr 11

Een avontuur is pas endeavour als er spanning en sensatie te beleven valt. En Jan brengt dat prima tot de verbeelding, hij overleeft en werpt zich in de armen van Grietje. Hij wel, maar de gasten straks niet natuurlijk. Een cursus overleven waarbij latente talenten onder goede begeleiding tot ontplooiing komen. Een onvergetelijk "break" wacht elke deelnemer! Er is een leven voor en na het avontuur, it'll be never the same.


Like
Unknown member
Apr 11
Replying to

Natuurlijk mag dat. Woorden zijn uitgevlogen en kunnen nooit eerder terug via dezelfde weg. Laat ze maar fladderen wellicht trekken ze net als een vlucht ganzen, anderen mee op de route 🤗

Like

Unknown member
Apr 11

Maar als ik dat prachtige buitenhuuske zie die als toilet gebruikt kan worden, kies ik toch die ouderwetse houten bril. Dat zit effe fijner en aangenamer voor de gasten, maar ook zelf. De aanmeldingen komen wel, de eerste reclame voor jullie moet eerst in Nederland terugkomen, als dat goed komt er wel meer. Maar inderdaad het gaat nu al fijn, dan komt de rest ook wel.

Like
Unknown member
Apr 11
Replying to

Het mooie is dat wij het aanbieden omdat we anderen erin willen delen. Het hoeft niet en zo is het ook goed. We hebben het druk met andere activiteiten. Geluk willen we delen.

Like

Unknown member
Apr 11

Dat mooie groen van de bomen komt met de dag verder, bladeren aan de boom geven meer dat gevoel van voorjaar. Wel weer die prachtige foto.

Like
Unknown member
Apr 11
Replying to

En de dennenboom dan? Is die nog niet groen?

Like

Unknown member
Apr 11

Raak je in paniek,Jan met zoveel lezers en aanmeldingen??Probeer je het terug te brengen naar veel minder??LOL.

Maar zo te lezen redden jullie je prima daar.Like
bottom of page