top of page

Trouwen(att gifta sig) op een zéér bijzondere locatie


Grietje en ik zijn onder de indruk van de vele reacties die wij kregen op de blog voor mijn aanzoek(förslag) Ruim 500 keer is de blog bekeken en vele duizenden views op LinkedIn en Facebook. De blog was daar namelijk een paar keer gedeeld. Onze website liep vast.


Het trouwen in Nederland doen we om Mem,

de moeder van Grietje erbij te laten zijn(Mem heeft dementie).

Haar vitale toestand is heel wisselend en is uiterst precair. Mem zal het prachtig vinden om erbij te zijn. We hebben 19 januari, DE DAG een verrassing waar wij het gaan vieren.


We hebben het druk met de voorbereidingen. Iemand stelde een ceremoniemeester voor. We willen eigen regie, net als in de zorg. Niets uit handen geven wat wij goed kunnen anders wordt het niets. Grietje maakt zich nu al zorgen over alles wat geregeld moet worden en loopt al te zoeken naar trouwjurken.


Vandaag waren we in Thorsby. Eerst naar de Loppis. We zagen een prachtige trouwjurk. Grietje dacht dat zij meer moest gaan eten om erin te kunnen. De sleep prachtig waar we een hele school met bruidsmeisjes aan konden hangen😁


Een bijpassend hoedje hing in de buurt.

En kwinna vertelde dat er vele vrouwen al in de jurk getrouwd waren. Een jurk met geschiedenis.


Onderweg naar huis maakten we een wandeling en diep in het bos vonden we een caravan met een houtkacheltje erin.

We willen deze meenemen om bij het stadhuis in Oudewater neer te zetten. We mogen de laatste nacht voor de plechtigheid niet bij elkaar slapen🤣 en dit wordt mijn verblijf.


Vandaag hebben we ons ingeschreven bij Torsby Skidtunnel & Sportcenter! We krijgen volgende week ski les. We willen fit, sportief en bruin eruit zien in januari.

We hebben al gekeken bij de sportshop naar een gebruikte set. De zweedse pojke in de winkel vond ons natuurtalenten en zag een professionele set helemaal zitten.

In het Zweeds hebben wij een poging gedaan om hem uit te leggen dat we ooit eerder op de ski's hebben gestaan maar daarna nooit meer dezelfde zijn geworden.

Grietje is bang dat zij net haar been breekt. Ik heb haar beloofd om haar naar het altaar te dragen als we in een kathedraal trouwen.


Vanmiddag zijn we weer verder gegaan om de laatste hand te leggen aan ons 3e magazine.

Komende week gaat het flink sneeuwen en behoorlijk vriezen. Het hout is geklooft, de kaarsen in de houders, de wollen kleding ligt klaar en de beren en wolven trekken zich terug in hun holen. Het gaat echt een barre winter hier worden. Ik hoop dat we voor 19 januari nog terug kunnen komen in Nederland.


Dank🙏😘 voor alle reacties, felicitaties die Grietje en ik mochten ontvangen. Geweldig!!!!!


198 weergaven12 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

12件のコメント


不明なメンバー
2023年11月04日

Van harte gefeliciteerd met de verloving en heel veel plezier met alle voorbereidingen. De voorpret is minstens even leuk , en misschien nog wel leuker ;-))

いいね!

不明なメンバー
2023年10月29日

Wat een prachtige jurk! Grietje, gewoon vermaken en aandoen! Wel een vestje eroverheen, want 19 januari is natuurlijk niet zo warm, ook niet in Nederland. Veel plezier met de voorbereidingen!

いいね!

不明なメンバー
2023年10月28日

Succes met alle voorbereidingen! Jammer dat we er niet bij kunnen zijn😁🤭😉

いいね!
不明なメンバー
2023年10月28日
返信先

Dankjewel🥰🙏

We doen het gewoon over in het kerkje van Lysvik😚

いいね!

不明なメンバー
2023年10月27日

Nou, de kogel is door de kerk!


😃👍


19 Januari 2024 wordt het huwelijk hopelijk bezegeld en het zal zeker een mooie, winterse, dag zijn.


Heel begrijpelijk dat jullie in Nederland 🇳🇱 voor mem gaan trouwen en hopelijk brengen jullie al dat witte sneeuw uit Zweden 🇸🇪 mee, dan heeft het ook de Noordse magie waar wij als Germanen mee opgegroeid zijn.


Neem gerust de tijd en ik weet ook dat een hoop organisatie met zich meebrengen zal, maar… één stap tegelijk! Jullie hebben al heel wat klaarliggen, dus zal de rest hopelijk vlot gaan - dat is, als het weer meewerkt.


Hier begint het vooral ‘s-nachts ook echt koud te worden en ik slaap ook lekker behaaglijk onder de…


いいね!
不明なメンバー
2023年10月28日
返信先

Dankjewel voor je mooie woorden. De sneeuw hebben we alvast ingeladen voor het geval dat het op is. We nemen de tijd en alles komt goed🥰

いいね!

不明なメンバー
2023年10月27日

Veel plezier met de voorbereidingen.

いいね!
不明なメンバー
2023年10月28日
返信先

Dankjewel Annemarie😘🙏. Plezier gaat het zeker geven. Dat doen we al een paar jaar😚

いいね!
bottom of page