top of page

Terug in de tijd


Druk op de rode pijl voor het filmpje.


Mijn moeder had een lijst met adressen bij zich met alle adressen van familie, vrienden en kenissen. Soms waren het wel 80 kaarten. Direct bij aankomst in het buitenland gingen wij het dorpje in om in een klein winkeltje de ansichtkaarten te kopen. Ik mocht dan meehelpen uitzoeken. Mijn vader schreef dan de kaarten en vemelde dan het weer erbij. Hij maakte een klein tekeningetje met een luie stoel waarin hij dan zat, een tent en mijn moeder hing de was op aan een scheerlijn. Natuurlijk een mooi zonnetje erbij om te laten zien in Nederland dat wij mooi weer hadden. De postzegels mochten wij likken met de tong en was een belangrijk werkje. In een stadje meestal ver van de camping brachten we de kaarten dan weg. Vaak gebeurde het dat de kaarten pas aankwamen op de laatste dag van onze vakantie. Mijn vader had echt vakantie en wilde wel iedere dag koken. Mijn moeder deed verder alle huishoudelijke taken. Zij beklaagde zich er wel eens over dat ze nog niet echt vrij had.


Nu sturen wij een app of plaatsen een berichtje op de social media.


Toch voelde het nu weer heel persoonlijk. Een kaart uitzoeken en in het winkeltje en vragen welke postzegels erop moesten. Prachtige zegels en een leuke kaart.

Het in de gele brievenbus doen was een heel ritueel. We hopen dat ze eind september binnen zijn. We hebben al onze connecties een kaart gestuurd en hopen dat de mooie kaart binnenkomt.


Geeft u even een berichtje als de kaart nog niet binnen is.

Gisteren 10 september maakte we een barre tocht naar het midden van Zweden. Over onbegaanbare wegen, leuke huisjes die te koop stonden in afgelegen streken kwamen we uiteindelijk in Sunne in de provincie Vämlands Iän. Een huisje wat te koop stond was de hele inboedel nog aanwezig. Een rit van vele kilometers over een weg met diepe kuilen maar een prachtig uitzicht over een verlaten meer. Echte rust stond in de beschrijving. Het klopt helemaal alleen de bewoonde staat is nog een vraag. Is dit op te knappen? Boodschappen hoefde niet meer gedaan te worden. We moeten nog informeren naar de prijs.
We waren doodop en Grietje gaf aan dat zij geen bos meer kon zien.

We verblijven nu in een prachtig Stuga in de omgeving van Sunne. Elanden lopen om de Stuga.

We moeten helaas nog administratie doen voor de belasting.


Vanmiddag maken we een interessante wandeling bij Back Kajsas Väg. We starten bij het huis van De Selma Lagerlöf. Zij ontving in 1909 als 1e vrouw de Nobelprijs voor Literatuur. Zij is bekend geworden door haar kinderboek Nils Holgerssons wonderbare reis.


Blijf ons volgen.


Nog belangstelling om ons te steunen voor het 2e Magazine stuur ons een PB.78 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentarai


bottom of page