top of page

Slapen bij Mem op de boerderij


Wakker worden bij Mem in de buurt. Welterusten wensen terwijl zij op bed ligt. Op de tijdelijke camping van Veld-Zicht en genieten van een sapje wat we kregen van de verzorging op het terras in de tuin. Het is donker en stil en de zorg helpt de bewoners naar bed. Hoe mooi kan het zijn. Dit is relatiegericht werken.


Hartelijk werden we ontvangen door Petra en haar medewerkers. We brachten Mem 's avonds terug en bleven de nacht slapen in ons tentje. Mem de moeder van Grietje had eerst een geweldige middag en avond bij de verjaardag van haar kleinzoon in Nieuwegein.


In Veldzicht was al een aantal dagen een kleine camping ingericht en wij vonden het een leuk idee om daar met de tent te gaan staan. Natuurlijk met goedkeuring van team en bewoners.

Mem liep met haar rollator om ons heen toen wij het tentje aan het opzetten waren. Ze gaf de aanwijzingen. De bewoners lekker buiten en genoten van het mooie weer.


De ochtend begon schitterend in Drenthe op de hei. Werken aan je gezondheid in een groene omgeving. Groen werkt positief op je gestel.

'Wees jezelf' geeft Grietje in het bijgaande filmpje aan.

Het is fantastisch hoe veel mensen bezig zijn om gezond te leven. Bewegen en een positieve mindset gaat al helpen.

We zijn wakker geworden in Hekendorp. De koeien willen gemolken worden en de dagploeg horen wij aankomen.

Straks Mem wakker maken en met haar buiten ontbijten. Dit zou vaker in woonzorghuizen mogen gebeuren. Kamperen bij een woonzorgvoorziening hebben we vaker gedaan en blijft fantastisch.


Dank Petra en haar team dat wij gebruik mogen maken van jullie fantastische faciliteiten.


Vanmorgen na de koffie vertrekken wij uit Hekendorp(oudewater) weer met de heerlijke oldtimer richting Lekkerkerk.


We gaan weer naar

mooie bijzondere mensen, Alex Mastwijk en zijn partner.


Het gaat een prachtige dag worden💛


108 weergaven17 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

17 commentaires


Membre inconnu
15 sept. 2023

Ik ging naar ameland.

J'aime
Membre inconnu
18 sept. 2023
En réponse à

Ja inmiddels terug. Midweekje geweest. Prachtig eiland. Toeristisch,maar ook daar vind je nog rust en ruimte en alleen zee.

J'aime

Membre inconnu
11 sept. 2023

Hier was het vandaag nog geen 20° en geen zon! Wel heel erg vochtig...

Ik ben er blij mee😁

J'aime
Membre inconnu
12 sept. 2023
En réponse à

Ons verlangen naar Zweden is groot. Het weer was prachtig en ik begrijp bij jullie wat minder maar goed te doen.

J'aime

Membre inconnu
11 sept. 2023

Hoi Jan & Grietje!


Het lijkt maar zo kort geleden, maar één week is al zó om! 😄 Leuk jullie weer te ‘zien’ en te lezen…


Drenthe heeft ook invloed op mij(n familie). Allereerst woonde mijn oma(‘s familie) zaliger in Onna bij Steenwijk en die plaats is weliswaar officieel in Overijssel, maar Friesland/Fryslân en Drenthe waren letterlijk op een steenworp afstand. Mijn oudoom Harm en oudtante Trijn (mijn moeder’s oom en tante dus) die allang dood zijn, woonden in een boerderij daar ergens en als kind kwam ik daar met mijn ouders en zus van tijd tot tijd langs en overnachten. Ik hield van de Drentse heide en de hunebedden. Als ik me nog goed herinner, heeft mijn vader no…


J'aime
Membre inconnu
12 sept. 2023
En réponse à

Mooi om te lezen dat je nog steeds de eenvoudige dingen mist. Die hebben indruk gemaakt. Deels heeft het te maken met ouder worden denk ik maar ook met de snelle verandering van deze wereld. De persoonlijke aandacht is soms ver te zoeken. Mensen hebben haast en kunnen letterlijk niet meer stil staan. Hoe vaak wij gisteren wel niet op een zeer gevaarlijke manier ingehaald zijn is niet te tellen. Overal was lawaai. Waarschijnlijk heeft dit ook met ons te maken omdat we gevoelig zijn voor geluid. Bijzonder dat wij verlangen naar stilte terwijl het bij jou stil is..

Ja Alex een prachtige gevoelige man en een onvergetelijk bezoek net als vorige week toen wij jou ontmoeten. Gisteren hadden wi…

J'aime

Membre inconnu
11 sept. 2023

Ha Jan en Grietje,

Wat super dat dat kan, zo kamperen vlakbij het wooncentrum.

Doe de groeten aan Alex en z'n vrouw! Wat is de wereld klein, hij heeft ooit van een klant van mij een cadeaubon gekregen: een overnachting plus ontbijt bij ons, B&B Beach&City gekregen. Hij heeft daar een prachtig filmpje van gemaakt. Zo blijven we elkaar bedanken, echt mooi!

Tot gauw

Karen

J'aime
Membre inconnu
12 sept. 2023
En réponse à

Niets is ook toevallig. Hrt moest zo wezen. Waar is het filmje te zien?

J'aime

Membre inconnu
11 sept. 2023

Geweldig mooi om weer iets leuks te doen. Dat nachtje in de tent maakt het nog mooier Fijn dat jullie weer eens bij Mem kunnen zijn. Mooi dat Mem er van kan genieten met jullie. Maak er een goed interview van met Alex.

J'aime
Membre inconnu
12 sept. 2023
En réponse à

Ja het was een mooi interview met Alex. Mem vond het prachtig om ons 's morgens weer te zien. Dit zou vaker in woonzorghuizen kunnen gebeuren. Heel leuk om daar 's morgens te zijn.

Net als onze andere logeerpartij in andere huizen.

J'aime
bottom of page