top of page

Proef trouwen(att gifta sig) in Zweden

"Ja ik wil"


Onze gedachten waren bij Mem. Een sprookjesachtig decor en alvast een generale repetitie voor 19 januari. Geen oude kerk in Zweden maar een prachtig oud stadhuis uit 1588 op de Visbrug in Oudewater. Mem kan er dan bij zijn en dat is heel belangrijk voor ons. Zweden zou te ver reizen zijn voor haar.


een bijzondere mooie en warme stille plek hadden we gevonden in Sunne kyrka om te oefenen. Een prachtig 13e eeuws gebouw.

Buiten een wondervol landschapschap met fonkelende ijskristallen en een dikke laag sneeuw op de bomen. Een magische en idyllisch landschap.

Rode houten huizen, een bevroren meer en stilte.

Ik droeg Grietje door de stille kerk richting het altaar en het laatste stuk vroeg ik haar om mee te lopen. Mijn rug begon te protesteren en ik wilde haar hand voelen. Ik maakte een balletpasje en Grietje lachte mij liefdevol toe.

Xana die erbij aanwezig was maakte deze mooie foto.

Het koor begon te zingen en de sneeuw smolt van de daken. Ik gaf Grietje een kus en voelde geen kou meer. Toen ik weer bij mijn positieven kwam waren we thuis en was het uitzicht fenomedaal. Een foto voor ons 4e JGMagazine.

19Januari komt steeds dichterbij maar ik begin te twijfelen of we nog terug komen. De accu kan deze helse temperaturen niet aan en begint te protesteren. De bandenspanning is niet goed meer en het noodoproepsusteem werkt niet meer zegt de auto. Het is alweer gaan sneeuwen en het ijs dik op de ramen. De komende dagen lijkt het niet te stoppen.

Ik maak mij zorgen☹


Hejdå ⛷

124 weergaven8 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

8 Comments


Unknown member
Dec 29, 2023

Het zal erom gaan spannen, maar met de vindingrijkheid van jou en de positieve instelling van Grietje zullen jullie er vast wel mee uit kunnen komen, Jan!


Ikzelf was op woensdag 27 december na een kleine omweg toch nog heelhuids in Engeland 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 thuisgekomen. De treinen van de NS lieten tussen Breda en Rotterdam steeds afweten, maar via Den Bosch, Utrecht en Amsterdam kwam ik alsnog op Schiphol terecht waarbij ik ondanks een half uur vertraging in het vliegtuig toch nog in het Verenigde Koninkrijk terechtkomen kon.


Zo zie je maar dat er altijd wel alternatieven zijn - hoe lang het duren zal en alle technologie ten spijt, we blijven afhankelijk van de (weers)omstandigheden!


Laat Hem jullie maar leiden, dan…


Like

Unknown member
Dec 28, 2023

Als ik die mooie kerk zie en hoe die er vanbinnen er uit ziet zou ik bijna zeggen neem deze maar mee naar Nederland, kan zo mee achter op de trekhaak! Mooie generale repetitie voor die prachtige dag die in januari gaat komen .De goede fotografe heeft de kunst van het foto's maken wel meegekregen van haar moeder. Mooi de eerste foto's voor in het fotoboek. Tja, dat opladen van de accu van de auto en het functioneren er van, ik ben benieuwd. De acu van de DS kun je warm weg zetten, dat scheelt wel. Maar eerst , genieten van de sneeuw.

Like

Unknown member
Dec 28, 2023

Geen sneeuwduin te hoog toch Jan, ja die wens in januari 2024 wel waarmaken hoor!

Zie het al voor me de BMW getrokken door een vierwielaangedreven Volvo uit Zweden die jullie los moet trekken. Zou bijna zeggen dan komen we jullie halen!

Like

Unknown member
Dec 28, 2023

Prachtige kerk.En een generale hebben jullie niet nodig.Gaat toch altijd anders dan je denkt.LOL

Maar een prachtige idd.Ik hou ervan.


En tis nog niet eens januari,maak je geen zorgen.Als het nu ineens 17 januari was ok!!.Dus laat los en geniet.Komt altijd weer goed.

Like
Unknown member
Dec 29, 2023
Replying to

Klopt! Ik ging woensdag 27 december jl. met de trein vanuit Etten-Leur naar Schiphol terug en ik ging via Breda, Den Bosch, Utrecht en Amsterdam naar Schiphol, want de treinen tussen Rotterdam en Breda lieten steeds afweten; uitval van een trein en dier op het spoor… 🙄 Bij de reis tussen Den Bosch en Utrecht zag ik de grote rivieren al de uiterwaarden overstromen en het water stond overal ook vrij hoog. Gelukkig dat de treinen daar hoger gelegen kunnen blijven rijden! 🙂👍

Like
bottom of page