top of page

Proef trouwen(att gifta sig) in Zweden

"Ja ik wil"


Onze gedachten waren bij Mem. Een sprookjesachtig decor en alvast een generale repetitie voor 19 januari. Geen oude kerk in Zweden maar een prachtig oud stadhuis uit 1588 op de Visbrug in Oudewater. Mem kan er dan bij zijn en dat is heel belangrijk voor ons. Zweden zou te ver reizen zijn voor haar.


een bijzondere mooie en warme stille plek hadden we gevonden in Sunne kyrka om te oefenen. Een prachtig 13e eeuws gebouw.

Buiten een wondervol landschapschap met fonkelende ijskristallen en een dikke laag sneeuw op de bomen. Een magische en idyllisch landschap.

Rode houten huizen, een bevroren meer en stilte.

Ik droeg Grietje door de stille kerk richting het altaar en het laatste stuk vroeg ik haar om mee te lopen. Mijn rug begon te protesteren en ik wilde haar hand voelen. Ik maakte een balletpasje en Grietje lachte mij liefdevol toe.

Xana die erbij aanwezig was maakte deze mooie foto.

Het koor begon te zingen en de sneeuw smolt van de daken. Ik gaf Grietje een kus en voelde geen kou meer. Toen ik weer bij mijn positieven kwam waren we thuis en was het uitzicht fenomedaal. Een foto voor ons 4e JGMagazine.

19Januari komt steeds dichterbij maar ik begin te twijfelen of we nog terug komen. De accu kan deze helse temperaturen niet aan en begint te protesteren. De bandenspanning is niet goed meer en het noodoproepsusteem werkt niet meer zegt de auto. Het is alweer gaan sneeuwen en het ijs dik op de ramen. De komende dagen lijkt het niet te stoppen.

Ik maak mij zorgen☹


Hejdå ⛷

123 weergaven8 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zie de mens

bottom of page