top of page

Overleven in Zweden (2)"Grietje het werkt!!"


Terug naar de basis net als in de zorg. Aandacht en respect voor mensen en de natuur. De waardering ervan wordt steeds groter. We hoeven bij bepaalde handelingen niet meer na te denken. Het gaat vanzelf. Blijf De mens zien en zie waar je mee bezig bent. Waardeer het kleine.


Volgende week gaan we alweer terug naar Zweden. De sleutel ligt klaar bij de fastighetsmäklare. Gisteren hadden we contact met de verzekering. Kvinnan die het behandelde was 5 weken op vakantie. Haar vriendelijke collega geeft aan dat het in orde is en dat de stukken worden gemaakt als ze terug is. Het is goed en heeft geen haast. We vertrouwen erop. Zo gaat dat hier. Rust is belangrijk.


Gisteren geoefend met het scheren. Een kwast, een stuk zeep, een mes en een bakje water. Ik denk aan mijn opa die in de huiskamer aan de tafel zat. De zwarte haard lekker warm en oma die aan het breien was. Als kind vond ik het prachtig en gezellig. Ik mocht met de kwast mijn opa helpen inzepen.Nu zit ik zelf voor het spiegeltje. Mooie herinneringen.


Grietje heeft het water uit de regenton gehaald. Het ziet er schoon uit en ruikt fris. Een dompelpomp en een douchekop. Twee keer kan er onder de straal worden gestaan.Een beetje gekookt water erbij en de ergste kou is verdwenen.

Geen stromend water en toilet.


Het weerbericht bij ons huisje in Zweden geeft nachtvorst aan.


De kachel is uit en Grietje loopt met dikke wollen sokken en een wollen deken om. De toiletbril met plasgootje komt binnen met de post. Het composttoilet is bijna klaar. De houtjes worden gehakt.


De geur van versgebakken brood komt mij tegemoet.


We lachen erom en voelen ons gelukkig🧡
131 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zure regen

Comments


bottom of page