top of page

Over leven in Zweden


Geen gas geen 'normaal' toilet geen douche geen stromend water geen bewoonde wereld geen Zweedse taal. Wel werk in overvloed wel een oneindige natuur met bossen meren en wilde dieren sneeuw en een klein rood prachtig huisje.


De tijd gaat dringen en er moet veel gebeuren. Ineens krijgen we discussies over dompelpompen, composttoiletten met plasgootjes en tuindouches.


We worden suf gebeld door zorginstellingen en politiebureaus. We krijgen aanbiedingen waar ik vannacht van gedroomd heb. Grietje was haar pistool al aan het schoonmaken. Ik vertelde haar dat ze deze niet mee hoeft te nemen. Een geweer is handiger om het wild op afstand te houden.


Vannacht waren we om 1.30 nog bezig om het Magazine af te maken. Half november moet het klaar. We maken ons zorgen over het papier. Gemaakt van landbouwafval en Italy gaat voor. Inpakdozen worden er nu van gemaakt. Grietje moest mij gisteren tegenhouden want ik wilde zelf het Drentse land op om groenafval te verzamelen.

Voorlopig 5000 stuks bij de 1e levering en allemaal persoonlijk inpakken en een 'jij bent mooi' kaart erbij.

De buren voor 't eerst op de koffie gevraagd en ze begrepen niet waarom. Deze buren lezen elke dag onze blogs(wat al een prestatie is🙁) We hebben ze gevraagd om te helpen inpakken van de Magazins en doen dit graag. We hebben de aantallen niet verteld want er is nog een slimme ondernemer die er waarschijnlijk 10.000 wil afnemen. Hij ziet er wel bröd in. Een vertaling in het Zweeds gaat eraan komen. Dagelijks leren we Zweedse woordjes (haj, på, hön)zodat we het zelf kunnen doen.


In Ane hebben we gisteren de MG gebracht.Hij moet geprepareerd worden voor de slechte wegen in Zweden. De ontdekkingsreis gaat daar verder. Een verhuiswagentje hebben we gelijk aangeschaft want moeten toch heel wat meenemen. We willen erbij horen in Zweden want bijna iedereen heeft daar een oude Amerikaan.Een oude Chevrolet met grote laadbak blonk ons al tegemoed. Grietje zag zichzelf al liggen op de bank voorin en pronken bij het jaarlijkse dorpsfeest 17 kilometer verderop. Ze wil een pattycoat kopen voor het dorpsbal.
Ik dacht aan het vele kachelhout in de laadbak.

De gewone auto werd ingeruild voor een oud BMW-tje. Een lief autootje welke met een caravannetje wordt verkocht.


Ik probeer al dagen koningin Silvia, het boegbeeld van dementie in Stockholm te bereiken. We willen het 1e exemplaar van ons 2e Magazine aan haar overhandigen. Tevens zal zij een pagina krijgen in het 3e Magazine.


Het is 8 uur en we hebben geen tijd te verliezen. Een heerlijk ontbijt met havermout en crackers zal ik maken voor Grietje. Alvast eraan wennen aan de rituelen van Zweden.


Een mooie zonnige dag🌻🦌🌻610 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page