top of page

Niemand is beter dan een anderDe gedachten gaan terug naar Zweden. Het is alweer een paar weken geleden. De dag duurde lang vanwege het licht. Een vuurtje en een bijzondere stilte. We voelen ons zo anders daar. De stilte maar ook de mensen gedragen zich anders. Het verhaal van de jongen waarvan zijn ouders uit China komen heeft indruk gemaakt. In Zweden voelt iedereen zich gelijk. Je merkt dat op straat maar ook in de winkels, restaurants etc. We zien dat mensen meer zichzelf kunnen zijn.

-Om 5 uur op in Zweden en de natuur in-


Gisteren waren we op de mountainbike en was er een prachtig fietspad afgesloten. Dwars door een stukje mooie natuur. We begrepen er niets van. Direct hadden we daar een mening over en vonden het maar niets. Later zagen we op een informatiebord dat er blijkbaar bevers onder het fietspad een nest hadden gemaakt en er gevaar dreigde voor de fietsers. In Zweden is dit allemaal niet zo geregeld en loop je dwars door de natuur. Wel zouden de mensen gemakkelijker iets accepteren als er iets besloten wordt. Wij als Nederlanders maken ons sneller druk om iets en vinden er direct wat van. De Zweed is rustiger en meer op zichzelf. We kunnen daar veel van leren 😌


Wat we wel erg vonden dat staatsbosbeheer bomen had omgehaald over het fietspad die nog gezond waren.


Vandaag gaan we naar Ane, vlak bij Gramsbergen en Hardenberg.

De overdrive van de Austin Healey doet het niet en de monteurs gaan er wat aan doen. Morgen met de oldtimer op stap en hebben interessante afspraken op dinsdag en woensdag. We zijn dan in Tiel en Gorinchem.Eeen GGZ en een zorginstelling die een bijzonder besluit heeft genomen met grote gevolgen.


In de garage in Ane staan prachtige oldtimers en willen Grietje en ik foto's maken.


Waarvoor zouden de mensen in Zweden rustiger reageren, meer de dialoog aangaan?


Een mooie dag wensen wij jullie toe en mooi dat je ons volgt!


57 weergaven3 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zie de mens

bottom of page