top of page

Muziek is een toon die het leven maakt



Een mooie zwarte piano bij de ingang en mijn vingers beginnen te jeuken. Ik denk aan de tijd dat ik leuke liedjes speelde en dat alle gasten meezongen op onze dagbehandeling. Muziek speelde daar en in mijn voormalige woonzorg voorziening een grote rol.



Grietje en ik waren te gast bij Woonzorg voorziening Amadeus in Bergambacht.

We waren hier op uitnodiging van Alie de Graaf, leidinggevende bij dit prachtige huis.


Een heerlijk terras en een kopje koffie en thee. Een man die de krant zat te lezen en wij verbaasde over zijn leeftijd. Hij was al 92 jaar maar leek wel 72.We gaven hem een 'jij bent mooi' kaart en kwamen in gesprek. Zijn vrouw was overleden. Ze was opgenomen vanwege dementie en samen hebben ze nog een prachtige tijd gehad. Hij mocht daar blijven wonen ondanks zoals hij zelf aangaf er niet hoorde. De zorg vond hij fantastisch.


Een gepassioneerde Alie die zo liefdevol over haar bewoners sprake als ware het haar eigen vader en moeder. Wij herkende veel in de verhalen die zij vertelde. Zorg dat bewoners een fijne dag krijgen. Kijk niet naar de ziekte maar de persoon '

'Muziek zou eigenlijk in elk woonzorghuis' een belangrijke rol mogen spelen. Het maakt gevoelens los die plezier teweeg brengen. Ben je verdrietig dan kan muziek je helpen.


In Amadeus is een koor opgericht. Van de 34 bewoners doen er 32 mee. Elke woensdagmiddag wordt er in de grote zaal gezongen. Niet alleen de bewoners maar tevens familie en mensen uit de buurt mogen meezingen. Er zijn grote plannen om er meer mee te gaan doen.


We gaan zeker op een woensdag middag luisteren en meezingen. Dit is een prachtig voorbeeld voor ons nieuwe JGMagazine. Muziek verbind en dat hebben we hier wel gezien.


Wij wensen Alie en haar medewerkers heel veel geluk.


Hier worden mensen op een menswaardige wijze benaderd.








130 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page