top of page

Misletoe, het symbool van vrede en liefde


"Grietje kom uit bed, ik zie het Noorderlicht"


Liepen wij hand in hand onder een fonkelende sterrenhemel bij -14 vannacht om 1.30 buiten.

Een niet te beschrijven stilte, niets bewoog en een kleur die we geen naam konden geven.


Gisterenavond een kaarsje neergezet in mijn ijsklomp en mijn wens 'het Noorderlicht zien'. Als kind hoorde ik hierover praten en vond dit spannend.


Cor de 1e bewoner van onze woonzorgvoorziening had ik hier over gesproken. Met hem keken we midden in de nacht video's van zijn reizen als hij niet kon slapen.


Ik was zo onder de indruk dat ik Grietje vergat te kussen. Ik was bezig om een nieuwe wens te bedenken.


Grietje gaf later om 3.00, toen wij weer in bed lagen, aan dat dit alleen onder een Mistletoe, Maretak mocht. Ik was heftig teleurgesteld. Het idee om onder de mistletoe te kussen ontstond in Skandinavia in tijden van de druïden. De Misletoe is het symbool van vrede en liefde.


Stiekum hoop ik dat mijn droom uitkomt. Ik dacht aan de jonge jongen in Denemarken vorig jaar. Hij mocht een wens opschrijven voor onze schatkist van geluk. Zijn baas van de Pizzeria gaf aan een prachtige dure auto. De jongen luisterde niet en later lazen we zijn wens. 'Dat er vrede in de wereld zou komen'

We waren er toen stil van.


Nog zie ik de jongen staan. Een grote glimlach en helemaal gelukkig💛.


De liefde overwint alles en begin Bij jezelf.


Vandaag gaan we naar ons 'eigen' meer. Kijken of we de sneeuw weg kunnen ruimen en dan schaatsen.


We krijgen vanmiddag bezoek van mensen die in het zwarte huis verderop wonen voor een Fika moment. Ze komen beide uit Noorwegen. Hanna is Lektor i Engelsk.

Een mooie dag en maak je droom waar.52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page