top of page

Mijn Opa en Oma wonen waar ik werk'Hier heeft familie van de mensen die hier werken voorrang om te komen wonen'


We zijn op uitnodiging van Franciën van de Ven, Alzheimerenthousiasteling, manager en schrijver bij ouderen landgoed Grootenhout in Mariahout op bezoek.

We spraken de eigenaren Doris van Vuuren en Noudje van Bussel en kampeerde in 'Woodsplace' aan de Rooiseweg Een huis zonder al te veel regels en de mensen die hier wonen leven in vrijheid. Een huis met moeilijke paadjes, trappen en drempels om mensen maar in beweging te krijgen. Hier spreekt men niet over dagopvang maar regelbeleving.


Ook hier mochten Grietje en ik op het landgoed kamperen. Een bijzondere ervaring. We namen deel aan het leven van de mensen die er wonen. De woonvoorziening leek wel een mooie filmset.Bijzondere woonhuizen, paardenstallen, tuinen en Mariabeeldjes maakte een onvergetelijke indruk.


We kampeerden in de grote tuin van 'Woodsplace' Hier een manege met een grote buiten en binnenbak. Prachtige paarden en een mooie woonboerderij. Een huis met trappen,Grietje en ik hielpen mee in het huis. Franciën hielp zelf gepassioneerd mee. Hier zo min mogelijk rolstoelen en mensen in beweging laten komen. Lekker naar buiten door de open deuren. Een medewerkster die er was hielp haar oma en opa die er woonde. Dit is ook heel bijzonder. Een woning zoals het er thuis aan toe gaat.


Een wens van Franciën dat in alle instellingen de deuren opengaan en mensen met dementie in vrijheid mogen leven.


We hebben heerlijk mee mogen helpen om er een gezellige avond van te maken. Grietje bracht een bewoonster naar bed en kreeg een 10 voor de zorg die zij verleende van deze dame.


We sliepen bijna tussen de paarden in een prachtige omgeving.
We danken Franciën, Doris en Naudje en alle medewerkers voor hun gastvrije ontvangst en dat we een kijkje mochten nemen in deze mooie bijzondere woonvoorziening.


643 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page