top of page

Mijn illlusieFotografie is mijn passie en de natuur geeft me rust. Wat is nu eigenlijk "de natuur"?

Voor mij is dat iets ongrijpbaars en magisch, iets wat jij alleen kunt zien. Want wat ik zie, zie jij waarschijnlijk anders.


Bovenstaande foto bijvoorbeeld heb ik gemaakt tijdens een spannende wandeling om 5 uur in de ochtend. Gelukkig was Jan bij me om me te beschermen. De zon was al volledig op en stond al hoog boven de berg hier in Zweden. Nog steeds moet ik erg wennen aan al dat licht. Ook in de nacht wordt het niet helemaal meer donker.

Betoverend is het ook als je dan om 5 uur erop uit gaat. De stilte is eigenlijk geen stilte meer, je hoort de vele vogels in volle borst zingen.

Een vos dook net in de struiken en de parels glinsterden op het verse groene gras. Heel in de verte staat een reebok te grazen en even later zien we ook het vrouwtje. Zij is veel alerter en heeft ons op deze grote afstand (ongeveer 300meter) al gespot. We blijven staan en ik kan toch nog een paar foto's nemen. Ze nemen nog een aantal happen van het verse gras en ze kijken weer naar ons. De reebok staat stoer te kijken en lijkt helemaal niet bang te zijn. Toch neemt zijn vrouw een sprong richting de bosjes en ja dan gaat de reebok er toch ook maar achteraan.

Lopen mannen altijd achter de vrouw aan, is dit de natuur van een mannetjes dier?
Ik bedenk me eens dat ik in mijn leven altijd heel onafhankelijk ben geweest en loslaten is iets wat ik echt heb mogen leren. Je mannetje staan is niet altijd even postitief en de ander kan zich weleens heel erg onzeker gaan voelen.

Grappig dat we zoveel van de natuur om ons heen kunnen leren, zoveel inzichten en inpiraties. Zoveel kleine dingen die als je niet even stilstaat, gewoon niet ziet.


Wat voor klein iets ga jij vandaag zien? Deel het met me aan het eind van de dag.


57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page