top of page

Leven als Robinson Crusoe

Het was donker gisteravond en ik stond bij de waterbron. Hoorde een wolf huilen. Takken kraakten en in gedachten zag ik een lynx of een zeer grote Älg of een Ren. Het luik was vastgevroren en de kaars ging uit ...


Als kind vond ik de avonturen van Robinson Crusoe een prachtig boekje. Leven op een onbewoond eiland en het bouwen van een hut. Zelfvoorzienend leven. Spanning en avontuur.

Een van de meest gepubliceerde boeken ter wereld en geschreven door Daniel Defoe.


Ik droomde als kind dat ik door een schipbreuk aanspoelde op een onbewoond eiland. Natuurlijk vond ik daar de vrouw van mijn dromen die zich verstopt had.


De droom is uitgekomen alleen is het iets kouder en staat de Stuga er al en was de vrouw van mijn dromen, Grietje al met mij mee🥰. Maar de rest klopt😁.


Gisteren zagen en spraken Grietje en ik alleen onze verre buurvrouw Lena. Verder zagen we geen mensen. Lena een prachtig mens.

Geboren in een klein plaatsje boven Karlstad. Zij was altijd verpleegkundige geweest.

Het leek op Vrijdag uit mijn kinderboek alleen sprak zij al goed Engels en leerde wij Zweeds.

Lena hadden we uitgenodigt voor een bak kaffe.

Een heerlijke tulband had zij die ochtend gebakken en deze meegenomen. Prachtig om verhalen uit Zweden te horen en gelijk de taal te leren. Ze stond verbaasd over onze mooie badkamer. Alleen het stromend water ontbrak en warm water op het vuur maken om te douchen.

Zij herkende de situatie. Het waren koude tijden geweest vroeger. Met weinig gelukkig herkende zij ook.


Het begint hier te sneeuwen.


Het blijkt twee dagen door te gaan. We kruipen nog wat dieper onder de wollen dekens en vinden het allemaal mooi en goed. Misschien kunnen we niet meer terug naar Nederland de 1e maanden. Het maakt niet uit ...


Wij willen niet gered worden😁.


Wat voor een mooie droom had u, jij als kind?44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page