top of page

Langer veilig thuis wonen met dementie"Grietje de kachel gaat niet meer uit"


Ik herinner mij nog de lieve vrouw waar ik een intake moest doen om te kijken of er sprake was van een dementie. Ik kwam binnen op een warme dag in de zomer en het was smoorheet in de kamer. De gashaard stond hoog en ze zat met een winterjas aan.


De monteur van de speciale DS garage sprak zorgen uit over zijn moeder. Wonend in een groot huis in Amsterdam en de geheugenklachten namen toe. Hoelang kon dit nog goed gaan.


In ons nieuwe JGMagazine kijken we naar het wonen van ouderen die zorg nodig hebben. Nana werkzaam als student werkzaam in een mooi team in Groningen maakt zich zorgen om de bezuinigingen in tijd. Sommige ouderen zien een medewerker maar 10 minuten per dag en verder niemand.


Een seniorenwoning is nog geen woning voor mensen met dementie. Mark zet zich in voor leefbare woonwijken voor ouderen. Een interessant verhaal.


Er is een gedachte dat iedereen langer thuis kan wonen maar is dit wel mogelijk. Een onderzoekje van ons gaf aan meer mensen kleinschalig willen wonen. Zou een combinatie de oplossing zijn. In iedere wijk, dorp een kleinschalige woonzorgvoorziening die betrokken is bij de omgeving. Een concept wat ik zelf al eerder had en prima functioneerde.


Ik maak mij nu al wat zorgen om al die ouderen die eraan komen en niet weg willen uit hun grote huis. Bezuinigingen waardoor ouderen nog eenzamer worden en hun gezondheid sneller achteruit gaan. Mantelzorgers die daardoor overbelast raken.


Met ons JGMagazine laten we de mooie voorbeelden zien en maken mensen bewust van wat eraan staat te komen. Door Verbinding en Samen zorgen voor een mooie toekomst voor onze ouderen met dementie.

45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page