top of page

Koningin Silvia gaat ons magazine lezen 🙊


'Dear Queen Silvia ...'


Zo begon de tekst op onze 'jij ben bent mooi' kaart die Grietje en ik erop hadden geschreven. Gisteren 28 juli, een dag na mijn verjaardag waren we in Drottningholm waar de koningin woont in het eeuwenoude paleis wat in 1600 gebouwd is. Het echtpaar heeft daar privé vertrekken en de rest is vrij om te bezichtigen.

Via een medewerkster kregen we te horen dat de Kung en Drottning niet thuis waren in het paleis maar op hun zomeradres.

De aardige vrouw nam contact op met andere hofdames en deze beloofde ons dat koningin Silvia het persoonlijk zou krijgen.

We namen een kijkje in het paleis en ik vond dat Grietje de koningin wel kon vervangen als zij eens een keer dubbele afspraken had. Grietje zat prachtig statig in de hal van het paleis en ik was trots op haar.

Ik nam nog wat prachtige zwart wit foto's met onze oude camera.

Een nieuwe koningin was geboren. Ik vond zelf de plafonds wat druk maar wel leuk om te zien als we in bed lagen. Ik zou natuurlijk niet van haar zijde wijken.

Ik zou op die momenten de hof fotograaf kunnen vervangen.

De hele dag zijn we met onze oude camera uit 1952 actief geweest. Het licht meten met een oud metertje en steeds maar weer kijken of de opname interessant was. We hadden namelijk maar 12 foto's op het rolletje zitten.

Vrijdag net voor we naar het paleis gingen konden we het rolletje laten ontwikkelen in Stockholm en de foto's afdrukken. Een aardige fotograaf wilde dit voor ons doen.

Het was spannend toen we na ruim een uur de negatieven en foto's konden ophalen. Het voelde weer net als vroeger als je de foto's ging ophalen 'waren ze wel gelukt' Voor het eerst weer met een oud analoog toestel waarbij we zelf alle instellingen moesten doen. Geen digitaal toestel maar terug naar de basis.

Wat een lol hebben we gehad 😁met dit oude toestelletje van de loppis. Voor ons was de camera goud geworden.


Er viel een grote last van ons af toen wij het resultaat zagen.

Grietje heeft een prachtige collage gemaakt en het hangt nu in onze composttoilet.

Mocht er nog iemand zijn die ons in wil huren om een mooie analoge rapportage te maken dan mag je snel zijn. De aanmeldingen stromen binnen. De foto's zijn zo mooi geworden.

Maar eerst wachten op een reactie van Silvia, de koningin van Zweden.


Een fine dag🌻

78 weergaven10 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

10 Comments


Unknown member
Jul 31, 2023

Dat is toch zo mooi allemaal!


Zelfs als Koningin Silvia er niet was en, net als bij regen waarbij je zelf de zon moet vervangen, Grietje deed zeker goed in haar plaats op het paleis! 😃👍♥️👸


En jullie avontuur met het ouderwetse fototoestel en het ontwikkelen van de foto’s deed mij als leerling op de lagere school herleven waarbij ik van mijn meester fotografie leerde… 😊♥️📸 Vooral de doka was een spannend moment! En in mijn jongere jaren waarbij ik mijn fototoestel op vakanties gebruikte en de foto’s bij terugkomst liet ontwikkelen, was ook een leuk én spannend gedoe. Heel leuk om de foto’s van toen te bekijken, maar ook goed voor de persoonlijke ontwikkeling bij het verwerken van jou…


Like
Unknown member
Jul 31, 2023
Replying to

Helaas niet meer gaf je aan. Een soort weemoed. Wij willen zelfs geen digitaal bestand. Vinden het leuk om alleen de negatieven te krijgen. Helemasl terug zoals vroeger. Natuurlijk hebben wij de luxe dat we een keuze hebben.

Vandaag weer naar verschillende loppissen. Weer prachtige dingen gevonden. Helaas geen Zeiss camera gevonden. Wel prachtige Zweedse boeken uit 1956.

Like

Unknown member
Jul 30, 2023

Weer een waardevolle dag met vele ervaringen, maakt zo mooi.

Like
Unknown member
Jul 31, 2023
Replying to

Ja het was weer een geweldige dag.

Dank Jan voor je reactie😊

Like

Unknown member
Jul 30, 2023

Jullie hebben weer mooie ervaringen op gedaan..

Like
Unknown member
Jul 31, 2023
Replying to

Ja we hebben weer een prachtige dag gehad.

Dank voor je reactie Paulien.

Like

Unknown member
Jul 30, 2023

Prachtig dat het gelukt is met de camera.En leuk dat de koningin ook de je bent mooi kaart krijgt.Ik ben er nu nog trotser op dat ik hem ook heb gekregen.Fijne dag..

Like
Unknown member
Jul 30, 2023
Replying to

Jij bent Ans nog belangrijker dan de koningin hoor😁. Als Grietje de koningin moet vervangen mag jij opper hofdame worden. Je hoeft dan alleen maar naast Grietje te gaan zitten en de complimentjes in ontvangst nemen. Je mag ze dan zelf houden😊

Dank voor je mooie reactie😘

Like
bottom of page