top of page

Koningin Silvia gaat ons magazine lezen 🙊


'Dear Queen Silvia ...'


Zo begon de tekst op onze 'jij ben bent mooi' kaart die Grietje en ik erop hadden geschreven. Gisteren 28 juli, een dag na mijn verjaardag waren we in Drottningholm waar de koningin woont in het eeuwenoude paleis wat in 1600 gebouwd is. Het echtpaar heeft daar privé vertrekken en de rest is vrij om te bezichtigen.

Via een medewerkster kregen we te horen dat de Kung en Drottning niet thuis waren in het paleis maar op hun zomeradres.

De aardige vrouw nam contact op met andere hofdames en deze beloofde ons dat koningin Silvia het persoonlijk zou krijgen.

We namen een kijkje in het paleis en ik vond dat Grietje de koningin wel kon vervangen als zij eens een keer dubbele afspraken had. Grietje zat prachtig statig in de hal van het paleis en ik was trots op haar.

Ik nam nog wat prachtige zwart wit foto's met onze oude camera.

Een nieuwe koningin was geboren. Ik vond zelf de plafonds wat druk maar wel leuk om te zien als we in bed lagen. Ik zou natuurlijk niet van haar zijde wijken.

Ik zou op die momenten de hof fotograaf kunnen vervangen.

De hele dag zijn we met onze oude camera uit 1952 actief geweest. Het licht meten met een oud metertje en steeds maar weer kijken of de opname interessant was. We hadden namelijk maar 12 foto's op het rolletje zitten.

Vrijdag net voor we naar het paleis gingen konden we het rolletje laten ontwikkelen in Stockholm en de foto's afdrukken. Een aardige fotograaf wilde dit voor ons doen.

Het was spannend toen we na ruim een uur de negatieven en foto's konden ophalen. Het voelde weer net als vroeger als je de foto's ging ophalen 'waren ze wel gelukt' Voor het eerst weer met een oud analoog toestel waarbij we zelf alle instellingen moesten doen. Geen digitaal toestel maar terug naar de basis.

Wat een lol hebben we gehad 😁met dit oude toestelletje van de loppis. Voor ons was de camera goud geworden.


Er viel een grote last van ons af toen wij het resultaat zagen.

Grietje heeft een prachtige collage gemaakt en het hangt nu in onze composttoilet.

Mocht er nog iemand zijn die ons in wil huren om een mooie analoge rapportage te maken dan mag je snel zijn. De aanmeldingen stromen binnen. De foto's zijn zo mooi geworden.

Maar eerst wachten op een reactie van Silvia, de koningin van Zweden.


Een fine dag🌻

77 weergaven10 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zie de mens

bottom of page