top of page

JONGEREN met de OUDEREN VERBINDEN


We brachten een JanGrietjeMagazine die Martin besteld had en raakten in gesprek. Het werd weer een mooi filmpje, zie hieronder.

Martin een gepassioneerde ondernemer en vol geweldige ideeën. Een mooi interview.


Gisteren waren we bij Martin van der Meer van De Vlieger Zorg in Hoogeveen en Nieuweroord. Een volwaardig zorgbedrijf waar met veel liefde passie en uit vertrouwen gewerkt wordt. De Vlieger biedt zorg op maat aan kinderen en jongeren met diverse problematiek en mogelijk in combinatie met een (licht) verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. Martin en zijn vrouw begonnen hiermee zo'n 15 jaar geleden toen zij geen goede zorg vonden voor hun zoon met autisme.


We waren in een oude sportzaal die een prachtige metamorfose krijgt. Martin zit vol met plannen. In het oude sportgebouw komt een dagvoorziening voor jongeren. Tevens een plek om informatie te geven over diverse ziektebeelden en ontmoetingsplaats voor gelijkgestemden. Een plek waar hij de ouderen uit de buurt binnen wil halen zodat zij samen in gesprek kunnen gaan met de jongeren. Beweging is het sleutelwoord. Alles wat Martin aanpakt veranderd in goud. Het voordeel is dat hij een achtergrond heeft in de bouw en commercie. Martin volgt ons al heel lang en heeft de vorige magazins aangeschaft. Een mooi mens en ondernemer die staat voor de mensen waar hij begeleiding en zorg geeft. Een man die net zo hard meewerkt als de mensen die voor hem werken. Geen zelfsturende teams maar zelforganiserende teams. Dank Martin dat je bijdraagt om de mooie verhalen door te vertellen uit de zorg en samenleving. Jullie doen het geweldig!!! Als er een 4e magazine komt zou het leuk zijn om jullie hierin te plaatsen.


Zaterdagavond brachten we een paar magazins bij Bart Heeling in Emmen. Net ging hij de hond uitlaten en Grietje en ik liepen mee. We noemen hem de supermeester. Een mooi interview en hij maakt van iets heel speciaal iets gewoons. Methodieken die je bij kinderen toepast met signaal gedrag kun je ook bij ouderen toepassen. Een openbaring voor ons. Een magazine ging naar zijn moeder die in Aalden woont.

Laat in de avond brachten wij een bezoekje aan Jan Duursema in Aalden. De week ervoor geopereerd aan zijn knie en blij dat hij nu de tijd had om ons magazine te lezen. Een man die een trouw lid is van onze website en altijd positieve opmerkingen heeft. Succes Jan met de revalidatie en weer gauw in de oldtimer. Jan en zijn vrouw bedankt voor de thee.

Zaterdag aan het eind van de middag bezochten we Ans Schuur. Met veel liefde werden we ontvangen. Ans geeft bijna direct een reactie op de blogs die wij plaatsten. Een zeer trouw lid van de website. Ze maakt prachtige foto's en deze hebben haar deels geholpen om uit de burn out te komen waar zij in zat. Ans een vrouw met kennis over hoe om te gaan en zorgen voor mensen die het zelf niet meer kunnen. We werden verwend met een bak koffie en thee en zij maakte twee heerlijke tosti's voor ons klaar. Heerlijk!!!

Laat waren wij terug in Hooghalen om de resterende magazins die besteld waren in te pakken.


Grietje doet geheimzinnig. Ze heeft steeds haar trouwjurk aan in de slaapkamer en badkamer en ik mag het niet zien. Er moest iets vermaakt worden en de prijs hiervoor viel haar tegen. 300 euro voor een kleine verandering is haar teveel. Ze gaat het zelf doen! Ik word steeds nieuwsgieriger.


Ben je nieuwsgierig geworden en wil je ook in het bezit komen van ons mooie JANGRIETJE MAGAZINE druk op onderstaande knop voor de informatie138 weergaven9 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zie de mens

bottom of page