top of page

JONGEREN met de OUDEREN VERBINDEN


We brachten een JanGrietjeMagazine die Martin besteld had en raakten in gesprek. Het werd weer een mooi filmpje, zie hieronder.

Martin een gepassioneerde ondernemer en vol geweldige ideeën. Een mooi interview.


Gisteren waren we bij Martin van der Meer van De Vlieger Zorg in Hoogeveen en Nieuweroord. Een volwaardig zorgbedrijf waar met veel liefde passie en uit vertrouwen gewerkt wordt. De Vlieger biedt zorg op maat aan kinderen en jongeren met diverse problematiek en mogelijk in combinatie met een (licht) verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. Martin en zijn vrouw begonnen hiermee zo'n 15 jaar geleden toen zij geen goede zorg vonden voor hun zoon met autisme.


We waren in een oude sportzaal die een prachtige metamorfose krijgt. Martin zit vol met plannen. In het oude sportgebouw komt een dagvoorziening voor jongeren. Tevens een plek om informatie te geven over diverse ziektebeelden en ontmoetingsplaats voor gelijkgestemden. Een plek waar hij de ouderen uit de buurt binnen wil halen zodat zij samen in gesprek kunnen gaan met de jongeren. Beweging is het sleutelwoord. Alles wat Martin aanpakt veranderd in goud. Het voordeel is dat hij een achtergrond heeft in de bouw en commercie. Martin volgt ons al heel lang en heeft de vorige magazins aangeschaft. Een mooi mens en ondernemer die staat voor de mensen waar hij begeleiding en zorg geeft. Een man die net zo hard meewerkt als de mensen die voor hem werken. Geen zelfsturende teams maar zelforganiserende teams. Dank Martin dat je bijdraagt om de mooie verhalen door te vertellen uit de zorg en samenleving. Jullie doen het geweldig!!! Als er een 4e magazine komt zou het leuk zijn om jullie hierin te plaatsen.


Zaterdagavond brachten we een paar magazins bij Bart Heeling in Emmen. Net ging hij de hond uitlaten en Grietje en ik liepen mee. We noemen hem de supermeester. Een mooi interview en hij maakt van iets heel speciaal iets gewoons. Methodieken die je bij kinderen toepast met signaal gedrag kun je ook bij ouderen toepassen. Een openbaring voor ons. Een magazine ging naar zijn moeder die in Aalden woont.

Laat in de avond brachten wij een bezoekje aan Jan Duursema in Aalden. De week ervoor geopereerd aan zijn knie en blij dat hij nu de tijd had om ons magazine te lezen. Een man die een trouw lid is van onze website en altijd positieve opmerkingen heeft. Succes Jan met de revalidatie en weer gauw in de oldtimer. Jan en zijn vrouw bedankt voor de thee.

Zaterdag aan het eind van de middag bezochten we Ans Schuur. Met veel liefde werden we ontvangen. Ans geeft bijna direct een reactie op de blogs die wij plaatsten. Een zeer trouw lid van de website. Ze maakt prachtige foto's en deze hebben haar deels geholpen om uit de burn out te komen waar zij in zat. Ans een vrouw met kennis over hoe om te gaan en zorgen voor mensen die het zelf niet meer kunnen. We werden verwend met een bak koffie en thee en zij maakte twee heerlijke tosti's voor ons klaar. Heerlijk!!!

Laat waren wij terug in Hooghalen om de resterende magazins die besteld waren in te pakken.


Grietje doet geheimzinnig. Ze heeft steeds haar trouwjurk aan in de slaapkamer en badkamer en ik mag het niet zien. Er moest iets vermaakt worden en de prijs hiervoor viel haar tegen. 300 euro voor een kleine verandering is haar teveel. Ze gaat het zelf doen! Ik word steeds nieuwsgieriger.


Ben je nieuwsgierig geworden en wil je ook in het bezit komen van ons mooie JANGRIETJE MAGAZINE druk op onderstaande knop voor de informatie141 weergaven9 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zure regen

9 Comments


Unknown member
Dec 06, 2023

Jullie zijn ook druk bezig, hoor en dat alleen al houdt jullie lekker warm in dit koude weer. Bezoekje hier en interview daar voor het volgende magazine. Er is zeker vraag naar en via dat magazine kan iedereen hopelijk ook wat meer voor elkaar betekenen in plaats van dat ze ieder hun eigen boontjes moeten doppen. Het eerste wat dringend nodig is, is de mensen uit een sociaal isolement krijgen en hun wat meer met elkaar er bij betrekken.


Dat kan via aanbevelingen, tips en nuttige informatie gaan, maar ook reacties en opmerkingen waarbij zorg met elkaar effectiever gedeeld kan worden!


Helaas is de technologie steeds meer individualistisch gericht, maar bij het omdenken kan het zeker een verrijkende oplossing voor…


Like
Unknown member
Dec 06, 2023
Replying to

😢


Ja, dat is niet alleen in Nederland 🇳🇱 maar ook veel in voornamelijk de westerse wereld.


Als er nou eens geregeld advertenties waren om mensen te aansporen lekker gratis buiten te zijn, dan zouden ze wel voor te porren zijn. Waarom maken ze om te beginnen het openbaar vervoer niet gratis voor bejaarden en gehandicapten? Groot-Brittannië 🇬🇧 is een auto land bij uitstek en toch kunnen bejaarden en gehandicapten sinds jaren na 9.30 uur ‘s-morgens de hele werkdag én in het weekend 24/7 gratis met de bus gaan!

(Ver)-Ne-der-land met de meeste bus- en treinverbindingen ter wereld komt er nóg niet eens aan toe. Het land dat in oppervlakte kleiner dan Groot-Brittannië is!


Het land dat rijker dan…


Like

Unknown member
Dec 05, 2023

Jan en Grietje , jullie hebben prachtige foto's gemaakt zo te zien. Dat zo onverwacht de deurbel ging was een geweldig mooie voor een fijn avondmoment. De 8ste dag vol aan herstel en met goed geluk loopt het straks weer als een kievit. Ja dat verbinden van jongeren en ouderen , elkaar leren begrijpen is voor mij een praktijkdag geworden die mooi in samenvatting heb meegenomen. Nogmaals mijn hartelijke dank. Jan.

Like

Unknown member
Dec 05, 2023

Mooi hoe jij daar naarkijkt. Soms is het oude weggooien niet zo slim. Mijn moeder gaf al aan dat je niet eerst de oude schoenen moet weggooien voordat je nieuwe hebt. Een oude auto zonder digitale snufjes is toch veel rustgevender. We worden door de nieuwe technieken in de maling genomen. Onze 'nieuwe' auto gaf aan dat het noodoproepsysteem het niet meer deed. Diverse functies doen het ineens niet meer. We moeste direct naar de garage om een beurt te laten geven. Hebben we de knop gewoon ingedrukt van het alarm en er was niets aan de hand. We kregen de meldkamer aan de telefoon en die begreep er niets van. Zo worden wij in de maling genomen en afhankelij…

Like

Unknown member
Dec 05, 2023

Wat een leuke blog over de mensen die jullie blij maakten met het magazine.En met foto van onze zaterdagmiddag.Leuk en idd met liefde gedaan.


Ouderen hebben behoefte aan jong spul om zich heen.Je ziet ze opleven.Moet normaal gaan worden idd.


En blijf nog maar even lekker nieuwsgierig Jan.Des te leuker is het straks in januari.


Foto van deze ochtend.

Liefs van mij.


Like
Unknown member
Dec 05, 2023
Replying to

Dank je wel

Like

Unknown member
Dec 05, 2023

Jongeren met ouderen verbinden, het is een belangrijk onderwerp wat zeker aandacht verdiend. Dat het door deze ondernemer zo wil doen is een mooi begin en belangrijk om het goed te volgen.


Dat verbinden van jongeren met ouderen is zo belangrijk. Vooral bedrijven waar een ouder en jongere moeten samenwerken is eenzelfde idee. Een vader moet zo nodig zijn zoon leren hoe het moet en vader moet goed naar zoon luisteren. Vernieuwing en kijken in de toekomst is al zo belangrijk. Zo leren ze van elkaar openstaan voor beter beleid en voorbereid zijn op de toekomst. Met mijn bezoek van vanmorgen nog uitgebreid besproken in een pittige en zeker goede discussie. Het is meer een bedrijfsopvolgingsbeeld maar je z…


Like
bottom of page