top of page

Jong in plaats van oud

Het leukste woonzorghuis van Nederland


'Waarvoor gooien ze die zonneschermen zomaar weg in de container. Wij kunnen ze nog gebruiken'


We liepen te slepen met de spullen van Xana, de dochter van Grietje. Drie medestudenten die tevens een kamer hadden gekregen hielpen mee om alles uit de aanhanger naar boven te sjouwen. Wat waren ze blij dat ze zo'n mooie kamer kregen in Amsterdam. Lief dat ze hielpen😘

In 1966 ging het bejaardencentrum 'De Open Hof' open. De ouderen in Amsterdam West waren zeer gelukkig met een eigen kamer, keukentje en badkamer. 56 jaar later is het blijkbaar niet meer van deze tijd en zijn alle bewoners verplaatst naar Amsterdam West en is de bedoeling dat er een nieuw huis komt. Vreemd dat zij zo gelukkig waren en nu blijkbaar niet meer. De jongeren zijn zeer gelukkig. Is het de investeerder dit weer mogelijkheden ziet? Zijn wij zo verwend dat alles nieuw moet worden? Waarvoor moet er een nieuw huis komen?

Het zijn best wel vragen om over na te denken.


De dames buiten begonnen een gesprek. Ze woonden een blok verder in een soort aanleun zorgflat. Ze vonden het maar vreemd dat goede zonweringen die bij hun raam precies goed waren weggedaan werden. Ik gaf hun de raad om de zonweringen uit de container te halen. Ik wilde er wel voor hun inklimmen. Vonden dit wel een loffelijk streven maar dit was voor de woningstichting. De twee vitale dames vonden het leuk dat er studenten in kwamen maar waren niet helemaal gerustgesteld. Hadden gehoord dat het in Lelystad helemaal mis was gegaan en dat dit dus geen succes was. Ze vonden de drie jongens wel betrouwbaar 'ik zie het zo aan hun gezichten'. Ze moesten lachen om de reactie van de jongens. Die gaven namelijk aan dat ze van hun geen last zouden hebben. De vitale dames vertelden nog actief te sporten. De jongste(82) speelde golf en de oudste(91) ging nog naar de sportschool. De jongens stonden verbaasd. Dit waren geen dames die achter de Geraniums gingen zitten.




Ik blijf mij afvragen waarom er toch steeds een nieuw gebouw moet komen. Waarvoor niet studenten en ouderen bij elkaar wonen. In de ene woning een oudere en de andere een student. Oldtimers en studenten aan het stuur om ritjes te maken naar familie.

Laat studenten van verschillende studierichtingen het gebouw aanpassen,

-Dit soort toiletten worden een nieuwe trent😄-


een zorgplan bedenken voor nieuwe zorg, financiële middelen om de inkomsten en uitgaven te beheren. Studenten kunst om de aankleding van het gebouw en organisaties van activiteiten.

Ik weet bijna pertinent zeker dat dit het leukste, gezelligste en mooiste zorghuis van Nederland gaat worden.


Leden en niet leden wat vinden jullie van deze oplossing🙂?


48 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zure regen

2 Comments


Unknown member
Jul 06, 2023

Zonde om zo'n gebouw af te breken, met eenvoudig renoveren is er veel van te maken voor jong en oud. Er zal best veel jongeren bij de ouderen passen

Like

Unknown member
Jul 06, 2023

Ik denk dat het voor beide kanten goed zal zijn, de jeugd houdt de oudjes actief

En de jeugd kan gelijk een handje uit steken voor de ouderen

Er zit wel een maar aan vast vind ik zelf!

Er zijn zoveel probleem jongeren wie gaat er bij passen denk ik dan!

De oudjes moeten wel een onbezorgde oude dag hebben vind ik, zij hebben al zolang voor de maatschappij gezorgd

Fijne dag Jan en Grietje

Like
bottom of page