top of page

Jij bent geweldig

In een relatie is de waardering naar elkaar toe zo belangrijk.

Trots zijn op de ander. Gisteren zat Grietje bij Kim, de kapster. Ik hoorde haar vertellen over onze ontdekkingsreis. De mooie verhalen die we samen maken. Ik zag Grietje genieten in de stoel.


Kim die naar iedereen luistert en een ander laat praten ondanks dat zij zelf die steun zo hard nodig heeft. Een kunst die bijzonder is om jezelf even opzij te zetten voor de ander. Een prachtig mens. Wat was ik trots toen Grietje in de Healey stapte en genoot om aan het stuur te zitten.

Een stoere meid met een gevoelig hart die iedereen wil helpen.


Een vrouw die van oldtimers houdt is al heel bijzonder.


Je liefde voor Mem is bijzonder. De liefde die jij en ik van haar krijgen is geweldig.


Toch is er de rouw en het verdriet. Gisteren ging het weer lichamelijk minder met haar en maak jij je zorgen.

Afgelopen week spraken wij Desiree Helmond, een fantastisch lief mens en zij vertelde over rouw bij leven.


Steeds weer een stukje afscheid nemen. Een proces wat nu al jaren aan de gang is. Je had dit eigenlijk niet gerealiseerd.


Bij veel mantelzorgers is dit aan de gang. Het wordt wel eens onderschat hoeveel impact dit heeft op de levens van de mensen die zorgen voor iemand met dementie


Grietje je bent een vrouw die trots is op de Membear, haar boek 13 mooie mensen en hun verdwenen woorden en de Magazines.

Je twijfelt wel eens over je bedrijf. Zonder je bedrijf doe je al prachtige dingen. Als mens ben jij zo belangrijk. Mensen blij maken dat wil je doen. De keuze ligt bij jou. Wat wil ik is een moeilijke vraag. Samen kunnen wij de wereld aan en ik wil je helpen.


In deze wereld zou het zo belangrijk zijn als we elkaar zien. Waardering naar elkaar uitspreken, het geven van complimenten en het leven vanuit ons hart.


Volgende week willen wij weer naar Zweden. Wel als het met Mem weer goed gaat. Een prachtig land met een mooie natuur en rustige mensen. We kunnen daar veel van leren.


Lezers💚💛 jullie zijn welkom daar!


77 weergaven10 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

10 Comments


Unknown member
Jul 08, 2023

Moeilijk allemaal en ik weet hoe en wat het is om al “afscheid” van een nog levend persoon te nemen… 😢 Ook dat is het leven nu eenmaal, maar het mooie ervan is dat, wanneer dat persoon ooit heen gaat, de afscheid op zich minder zwaar is, ook al is het plotselinge wegvallen van de emotionele band erna nog heel goed voelbaar. Praat er vooral veel met elkaar over en ondersteun elkaar daar ook veel bi, jullie komen er straks alleen maar sterker mee uit! Men zal zich op het laatst wellicht niet (meer) in staat zijn dit te realiseren, maar ook zij zal dat niettemin zeker gaan aanvoelen en alle steun zal zij zeker als zeer prettig ervaren. Z…

Like
Unknown member
Jul 08, 2023
Replying to

De autocomplex neemt het soms gewoon over. In hoeverre kunnen we nog onszelf zijn waar dingen overgenomen worden die we eigenlijk niet willen😁

Dank voor je heldere reactie 😊

Like

Unknown member
Jul 07, 2023

Allereerst Grietje hoop ik dat jouw Mem weer wat mag opknappen er wordt liefdevol voor haar gezorgd.

Dementie is een rouwproces, elke keer moet je een stukje, wat jou zo lief is, loslaten. Dat doet pijn….


Toch hoop ik dat jullie af kunnen reizen naar Zweden, genieten van de natuur, de rust en dat jullie, het kan bijna niet, met nog meer energie, enthousiastme terug komen.

Echt samen kunnen jullie alles aan❤️

Like
Unknown member
Jul 07, 2023
Replying to

Wat een fantastische reactie geef jij. Je bent een fantastisch lief mens. Altijd een goed woord over voor anderen. Dank💚💛 Willy


Like

Unknown member
Jul 07, 2023

De moeilijkere momenten dat het minder gaat met Mem. Sterkte met jullie en Mem.

Like

Unknown member
Jul 07, 2023

Sterkte met je moeder Grietje, we hopen dat ze snel weer op mag knappen

Like

Unknown member
Jul 07, 2023

Het is wel fijn te merken dat er steeds meer aandacht komt voor dit rouwproces dat heel stilletjes in je leven sluipt , maar dat je soms ook enorm kan overvallen en best wel wat van ons als mens en medemens vragen kan.


Ik wens dan ook iedereen heel veel sterkte toe, laat het toe, laat je emoties errond ook maar eens stromen, sla ze niet op in je lichaam. Maar ik wens nog meer dat iedereen die hiermee geconfronteerd wordt een goede schouder mag hebben om eens even zelf op te leunen, want als je dit alleen moet dragen kan het ondanks alle liefde die je hebt voor jezelf en voor de persoon waar je zorg voor draagt, e…


Like
Unknown member
Jul 07, 2023
Replying to

Wat een mooie reactie. Grietje gaf dit al aan. Heb jij een goede schouder als je het moeilijk hebt?

Jan

Like
bottom of page