top of page

Jag älskar dig

'Ik hou van je'


Ik nam Grietje mee door de tuin en ze mocht haar ogen dicht doen. Een hele verantwoordelijkheid om een ander te begeleiden die niet kan zien en van jou afhankelijk is. Op dat moment besefte ik weer eens dat vertrouwen in de zorg zo belangrijk is. Het overgeven aan iemand die je niet kent. De dingen zelf niet meer kunnen en afhankelijk van de ander zijn. Dit was maar een spelletje en wat hadden we een lol. Nog weet Grietje niet dat ik een foto maakte en heeft zij het niet gezien. Natuurlijk heb ik het snel weggemaaid. Sstttt.....niet verklappen hoor🙈


Vertrouwen krijgen van de mensen uit het dorp. Een uitnodiging van de buurman om op zaterdagavond een hamburger te komen eten in het Bydegård, een soort dorpshuis.

We zijn er geweest en het was spannend. Steeds horen wij verhalen over Zweedse mensen die op zichzelf zijn en geen handen geven. We hebben ze nog steeds niet ontmoet. Wat een aardige mensen troffen we daar aan. We wilden geen Engels praten en alleen maar Zweeds. Het maakte al moeilijk aangezien men hier Värmlands spreekt. Een mengeling van Scandinavische talen. Een man waar we aan het tafeltje zaten vond het heerlijk om met ons te praten. Soms begrepen we er even iets van. Hij zei dan 'ja' en we herhaalde dit en knikte. Een lach en hij dacht waarschijnlijk dat we hem begrepen.

Grietje en ik hebben de indruk dat we geaccepteerd zijn in het dorp. We mochten een volgende keer weer komen.

Gisterenavond kwam de 'buurvrouw' die onder in het dal woont en zij wil ons helpen met het Zweeds. Ze werkt zelf bij de thuiszorg. Ze woont op een fantastische plek nabijheid het stroompje en vattenfall.

Het wordt de komende tijd druk met het leren van Zweedse woorden. Het vertrouwen heeft het dorp in ons en willen we niet beschamen.

Helaas moeten we eerst terug naar Nederland en hebben dan mooi de tijd om te oefenen.


Grietje och jag önskar dig en fin dag💚💛💚💛💚💛67 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zie de mens

bottom of page