top of page

In de knoop met jezelf

'Hoe kun je positief blijven als iedereen om je heen negatief is'


Soms loopt het leven niet zoals je gepland of gehoopt had. We maken dat allemaal wel eens mee.In mijn woonvoorziening had ik dagen dat je 24 uur achter elkaar bezig was om te zorgen voor de mensen die er een thuis hadden gevonden. Het moest hun aan niets ontbreken. Er waren nachten dat je 1 of twee keer eruit moest tijdens de slaapdienst. Toch waren er genoeg keren dat je wel 10 keer gewekt werd. Meestal was het om een bewoner te helpen met het naar toilet brengen. Je voorkwam daarmee dat iemand kwam te vallen of gewoon van zijn hoge nood af te helpen. Om daarna weer in slaap te vallen was moeilijk en bleef ikzelf vaak lang wakker liggen. Nu nog merk ik dat het lastig is om in slaap te vallen en ben ik heel vroeg wakker. Mensen die veel nachtdiensten in de zorg hebben gedaan krijgen daar later last van. Het biologische ritme is behoorlijk in de war geschopt.

De voldoening die je kreeg, en nog steeds als ik terugkijk was geweldig. Een bewoner helpen zodat hij, zij niet kwam te vallen of geruststellen was fantastisch.

Om in conditie te blijven ging ik vrijwel regelmatig hardlopen in het bos. Het hielp om even weer andere gedachten te krijgen en nieuwe energie op te doen. Nog steeds passen Grietje en ik dit toe om 's morgens na het opstaan te gaan lopen of rennen op de hei of in het bos.

Bij terugkomst voel je de energie weer stromen en kun je er een dag tegenaan.


We zijn gisteren na het rennen naar Assen geweest en hebben prachtige mensen ontmoet en mooie verhalen gehoord. Het gaf weer volop energie en u gaat erover horen.

Hoe laad jij jezelf weer op.


Hoe gaat het met jou?

84 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page