top of page

Het niet pluis gevoel'Wanneer merkte u op dat het niet goed zat?'


In april van dit jaar waren wij in Zweden en terug in Nederland voelde Grietje en ik ons vreemd. We waren verliefd geworden op dit land.


De zon kwam op door de kajuitraampjes. Grote schepen in de mist, kranen, containers en Gothenborg ontwaakte.


Dinsdagmorgen 6 september 2022 vroeg om 4.00 uur zaten wij op de Stena Line van Denemarken naar Zweden.


We waren weer terug in Zweden en het voelde als thuiskomen. En paar uur later midden in een fantastische natuur op een kleed de lunch.

Wat een prachtige natuur. Onderweg vele meren, beekjes en sprekende bossen.


Onderweg binnendoor in de buurt van Bengtsfors werden wij begroet door een prachtige vos.


Ondanks het geluid van onze auto liep het prachtige beest over en bleef aan de kant van de weg. Het bleef wel op zijn hoede en volgens mij wist de vos dat er iets niet goed was. 'Het niet pluis gevoel'


Ik dacht gelijk aan mijn tijd als SPV-er dat ik bij mensen thuis kwam om te beoordelen. Een vraag van een huisarts om mee te kijken ivm de diagnostiek.


Mijn 1e vraag was altijd 'kunt u zich nog herinneren dat het met uw vrouw, man etc. niet goed ging. De 1e situatie en wel het niet pluis gevoel. Mensen dachten dan terug en wisten exact de situatie nog.


'Papa wist niet meer hoe hij de auto moest starten. We wilde 3 jaar geleden in de vakantie op pad gaan en...'


Ik weet nog goed dat ik mijn moeder vroeg om te komen helpen. Ik had haar maanden niet gezien en nog nooit in ons huis in Drenthe. Ze zou eten koken maar dit lukte haar totaal niet en had veel sturing nodig. Ze was vrolijk en gaf aan dat het huis nieuw voor haar was. Toen had ik al het 'niet pluis gevoel' Ik dacht hier wel eens aan toen zij de in een verpleeghuis woonde en zij dementie had.


We hebben geslapen in een stuga op een heel laag zoldertje. Geen stromend water, gas en elektriciteit.


We lopen zo een half uur naar een meer achter de heuvel en wassen ons daar.


Dit is leven zoals het bedoeld is.


Kunnen wij zonder alle luxe????


162 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page