top of page

Het kontrast is zo groot


Ruim een week geleden waren we in Java eiland Amsterdam. In Java eiland wonen ongeveer 18500 mensen en de gemiddelde woning kost €660.000. Er staan 2 woningen te koop.

We zagen een woning te koop gisteren in de omgeving. De vraagprijs 150.000 Zweedse kronen(€13.700). We geloofde het niet.


Ons rode huisje staat ruim honderd jaar op een paar grote stenen. Gisteren haalde we een wandjes weg in de hal en tot onze verrassing kwamen er dikke houten gebinten te voorschijn. Het mos van die tijd zat en nog tussen. Ze gebruikten dit toen om ertussen te isoleren. We willen de wandjes in een kamertje weghalen.Spannend omdat we niet weten wat er tevoorschijn komt.


In de zorg zien en horen we grote verschillen. Prachtige woonzorgvoorzieningen waar aandacht is voor de mens. Waar mensen met dementie vrij naar buiten mogen en zich gelukkig voelen. In een omgeving waar het prettig werken is zie je het ziekteverzuim laag. Mensen werken er met plezier.


Gister zagen we ongeveer 3 auto's langs komen. We spraken met twee mensen in Björkaholms Bakarstuga. We haalde er een broodje.

Om 5.00 uur vanmorgen moest ik voor een sanitaire stop naar buiten. Het was windstil en geen geluid te horen. Een serene stilte. Alleen tussen de toppen van de bomen was het iets lichter.


Ik ga water uit de bron halen en het frukost klaar maken. Het Magazine wacht en we moeten ermee aan de gang.Een vacker dag😘


272 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page