top of page

Herinneringen van vroeger

'Jan, mijn hand wordt opgegeten'


Het is 5 uur midden in de nacht en Grietje schikt wakker. Ik raak haar hand aan, die er nog aan zit🙄 en een zucht van verlichting gaat door Grietje heen. Samen lachen wij om de bijzondere droom. Het gehuil van de wolven klinkt in ons houten huisje door. Was het wel een droom ...

De wind laat de ramen klapperen en buiten is het guur. De 1e sneeuwvlokken dalen op de oude DS neer. Een wagen gebouwd in Frankrijk is deze kou niet gewend. We hebben voorzorgs-maatregelen genomen om de kou te weerstaan. Antivries tot -40 graden celcius. Ik ben blij de DS in de buurt te hebben maar wat doen we haar aan. Günnar de buurman kwam vanmorgen langs en bracht ons vlakbij met de Volvo naar een garage in de berg. Hier kan de DS overwinteren. Een hele eer dat wij deze plek krijgen in het dorp. Het vertrouwen hebben wij in de bewoners. Een prachtige gemeenschap die je jezelf laat zijn.


Günnar de buurman hadden we gistermiddag voor een fikamomentje op bezoek. Hij en wij waren blij om elkaar weer te zien. Kanelbullar en kruidnootjes hadden we bij de koffie. Vooral de kruidnootjes vond hij heerlijk. Hij kende dit niet. Sint Nicolaas was voor hem een nieuw begrip. Hier is Santa Klaus(Jultomten) zeer belangrijk. De arreslee hebben we klaar staan en Santa Klaus mag hem zo lenen.

Als hij wil mag de oude DS ook gebruikt worden als er met de rendieren wat is. De DS gaat namelijk ook omhoog en kan er zo voor.


Vanmiddag vonden wij op het pad naar de bron heel veel cantharellen. De heerlijke geur van verse perzik of abrikoos kwam ons al tegemoed. Velen vonden wij onder de bladeren.


Dat Grietje heerlijk onder de bladeren lag was al een teken.

Ik vond het altijd als kind heerlijk om door een bos in de herfst vol met gekleurde bladeren te lopen. Heerlijk je te laten vallen in een berg met blad. Gisteren kregen we het gevoel van vroeger weer even terug.


De heerlijke goddelijke paddestoelen hebben we gisteravond klaargemaakt.

Cantharellen zitten boordevol met gezonde voedingsstoffen en met name de B vitamines zijn rijk vertegenwoordigd.


Dit jaar lijkt er veel meer baardmos te zijn dan vorig jaar. Het is prachtig om te zien en te voelen. Baardmos staat voor een hele goede luchtkwaliteit.

In Nederland komt dit soort al vrijwel niet meer voor. Vrijwel alles soorten zijn van de Veluwe verdwenen.

We waren in Nederland verkouden maar dit is over hier.

Vandaag schijnt de zon maar de wind was koud. We hebben blad geraapt en het gras nog een keer gemaaid.


We genieten van de eenvoud en de natuur. Het is stil hier. Vanavond met het 3e magazine aan de gang


Een stroomkabel leggen we door de grond naar de schuur. De vorst zit nog niet in de grond maar wel allemaal stenen.

Ik durf nog niet te gaan slapen. Was het wel een droom van Grietje? Buiten horen we vreemde geluiden. Ik hou haar hand vast.


Jullie horen van ons of ...


Hejdå

87 weergaven9 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page