top of page

Herensocieteit voor mensen met dementie en mantelzorgersMijn gedachten gingen 15 jaar terug toen ik bij Altena classic service, een bijzonder bedrijf regelmatig op bezoek ging om te kijken. Jan en Tineke Altena twee mooie mensen met een passie voor dit cultureel erfgoed.

Bij de start van de herensocieteit vroeg ik hun onze heren op te halen met een echte klassieker. Twee oude Jaquars van het type MKII werden ingezet om de heren op te halen van huis naar het Boomstammenrestaurant in Hardenberg. De vader van Tineke was al in de 90 en hem begeleidde ik in de zorg voor zijn vrouw die de ziekte van Alzheimer had. Een prachtige familie waarvoor ik alles regelde. In die tijd kregen Mantelzorgers nog een indicatie en konden zodoende hun verhaal kwijt en hielden het langer vol. Een concept wat het heden ten dagen heel goed zou doen. In deze groep werden interessante gesprekken gevoerd. Hoe ga je om met de ziekte en hoe hou je het vol als mantelzorger. Er was ruimte voor veel emoties. Er werd gelachen, gehuild en er was humor. We deden spelletjes, liepen de wijk in om huizen te bekijken en tactaxeren en waren de hele dag samen. Een heerlijke lunch werd door het restaurant gemaakt. We gingen op bezoek bij bedrijven waar deze heren hadden gewerkt of dat de interesse ervoor was. We maakte leuke uitstapjes en hielden bijeenkomsten voor de familie. Een prima concept om mannen met dementie het idee te geven dat zij nog net zo belangrijk waren. Mantelzorger konden hun verhaal kwijt in een luchtige en bijzondere omgeving en hielpen elkaar om het langer vol te houden.


Dit was het sterke concept van deze groep. De mannen hielpen elkaar!Ik sprak met Tineke gisteren over de toekomst van de klassieke auto's. Op grote beurzen zie je mensen die er veel geld voor over hebben om iets unieks te kopen. Het beleggen in bijzondere auto's lijkt wat af te nemen. Er wordt nu meer mee gereden. Juist autorally's vinden mensen mooi om mee te doen. Er zijn prachtige rally's die geschiedenis hebben gemaakt zoals de beroemde Mille Miglia langs prachtige Italiaanse steden. De auto's worden hierbij niet gespaard.

Ik heb zelf wel eens aan een rally meegedaan die georganiseerd werd door Alzheimer Nederland en vond het prachtig.

Tineke ziet dat er vrijwel geen mensen zijn die zelf een klassieker meer restaureren. Alles wordt nu bij de bedrijven zelf gedaan. De jeugd heeft er vrijwel geen belangstelling voor en is liever met andere zaken bezig. Met name de kwalitatieve en duurdere auto's blijven wel verkocht worden. Je ziet op beurzen dat er heel veel geld in om gaat.Onze DS en MG zetten wij nog steeds in om de medewerkers in t zonnetje te zetten. Mensen lijken opener te worden als zij erin zitten. Een prachtig instrument om te gebruiken.


Wij wensen u een mooie dag🌻🌻🌻

32 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 則留言


未知的會員
2022年10月16日

🥰❤️🙏

按讚
bottom of page